Hai ca in anul pandemiei nu am postat deloc pe topicul si se face un an de cand am masina;
A ajuns la aproape 215k km, merge f bine si pe asfalt si prin padure - apa, paie si bataie, cu intretinerea de rigoare.
de cand am luat masina (aprox 201k) am facut 2 schimburi de ulei
Singura problema "reala" - am avut un far fisurat, a intrat apa si balastul s-a... "ce-a zis andreea esca"; am cumparat un far din dezmembrari si am avut noroc cu un prieten care avea prin garaj exact acelasi model de balast, schimbarea farului facandu-se in parcare! (cred ca nici acum nu am dat suficienta bere pt balastul ala);
-Consum de ulei - intre schimburi am completat, dar nu mi se pare atat de mare pe cat se "lauda" FB-ul: cred ca completez maxim un litru, ca sunt eu capiat si verific de cate ori am ocazia si completez cu seringa; nici nu merg cu turele in "zona rosie" decat cateodata, poate si asta ajuta;
De aproximativ 2 saptamani, am trecut si eu, precum concetatenii mei la AT-uri (Cooper Discoverer AT3 4s), pe jante de 16.Am renuntat la cele pe 17 si stau pe balcon, asteptandu-si ursitul.
Daca am luat AT-uri am fost amenintat ca tre' sa-i pun si tocuri: o sa vina si alea.
Am prea putini km facuti pana acum cu gumele pt a avea o parere pertinenta - la prima impresie, sunt mai silentioase decat Nokian WRD4 ce le-am avut pe perioada iernii si nu am observat nimic off in dinamica masinii, chiar daca sunt cu putin mai mari.
Planuri:
scut - e in plan;
antifonare pe dedesubt - sa fie safe, sa nu il prinda rugina;
discuri de frana fata + placute - am observat o usoara vibratie la franari de la viteze mari(> 80/90 kmh); in curand o sa fie pusa pe capre pt schimbat in regie proprie;
-antifonare interioara - intr-o zi cu soare si cu 2 dimineti voi face si eu o curatenie cum a facut Pfaizzer si voi adauga si materialul insonorizant;
Amu scuzati compozitia pozei