Intre timp am depasit 6000 km si as spune ca am inceput sa cunosc masina - I love it! Ca o remarca, viteza a 3 a mi se pare geniala: foarte elastica, lunga si cu un cuplu foarte bun. Se poate folosi excelent pe un interval semnificativ de viteze. Poate ma insel, dar asa mi se pare mie. Consumul e exact ceea ce ma asteptam: intre 8-11%, depinde de trafic si de cum mergi (mers in limite legale).
In alta ordine de idei, am schimbat uleiul, am pus Amsoil Synthetic 5W30. Am ales Amsoil deoarece il folosisem pe Civic 100kkm si am fost foarte multumit. Sursa e un baiat super din Alba Iulia, care-l importa din SUA.
Dupa cateva iesiri in zapada prin jurul casei, ocazii cu care m-am lamurit definitiv ca am facut alegerea perfecta am facut un week-end prelungit prin Apuseni in zona Belis. Am batut ceva drumuri forestiere, am ajuns la Rachitele pe un drum forestier plin de zone cu gheata si zapada. Mergand cu grija, folosind reuctorul la anumite coborari, nu am avut nicio emotie. Cu siguranta iarna viitoare voi lua anvelope de iarna, cele mixte este evident ca au niste limite.
Am avut si un mic incident (prima data cand imi sifonez putin masina in aproape 29 de ani de soferie): pe un drum ingust, un Clio venea sanie spre mine. Am avut de ales sa ne ciocnim sau sa intru in santul din dreapta. Am ales varianta a doua, asa ca m-am trezit intr-un sant de 40-50 cm, cu zapada. Aripa infundata...am incercat sa ies...nici o sansa. Am pus pe reductor, masina de neclintit. Dupa cateva minute, mi-am adus aminte de dezactivarea ESP-ului. Incredibil cum s-a schimbat masina, in cateva secunde era din nou pe drum. Acum am 3 variante: tinichigiu, aripa noua (suspect de ieftina)+vopsire sau aripa sh....cred ca voi alege a treia varianta, mai ales ca am gasit una care la prima vedere pare aceeasi culoare. O prefer deoarece nu am incredere in aripile de pe online la 3-400 lei. Cam asta ar fi, sper sa fie ultima patanie
- oricum e o chestie la care te poti astepta cand o apuci pe drumuri laturalnice.
Atasez cateva poze de la ultimele iesiri.
Drumuri bune sa avem!