Pentru neconcordante intre dimensiunile anvelopelor din Cartea de Identitate si cele existente pe masina ma confrunt si eu.
Din ce stiu, daca esti oprit in trafic, politia sau RAR pot verifica pe loc in baza de date aferenta numarului de inmatriculare - VIN. Daca rotile sau anvelopele nu se regasesc in Cartea de Identitate, se retine Certificatul...etc. Etc. inseamna vizita la RAR, automat.
Daca la omologarea de sistem facuta de RAR pentru tipul respectiv de masina exista dimensiunile respective, e simplu. Faci programare la RAR pentru scopul declarat (adaugare dimensiuni anvelope), incalti masina cu acele anvelope (roti) si te prezinti la RAR. Acolo, se verifica, se adauga nota in Cartea de Identitate.
Daca omologarea de sistem nu e facuta si cu anvelopele respective, e mai complicat...nu stiu daca se poate face ceva.
O informatie de la un inspector RAR referitor la ce exista in baza lor de date la omologarea sistemului ar fi de vis...
Sper sa nu gresesc...
Site-ul indicat de Kennnnnny e bun, iti da informatia corecta. Dar el nu e baza de referinta pentru un functionar zelos, in nici un caz. Aici, doar omologarea de sistem.