Preturile oficiale in De sunt similare cu cele de la noi:
https://www.subaru.de/konfigurator/#/model/50Am vazut si eu unele XV-uri sub 20k Euro, dar nu stiu care-i provenienta lor si/sau explicatia preturilor mai mici.
Din cate stiu, in nordul Germaniei, mai sunt unii handleri care aduc masini noi din Danemarca - acolo fiind niste taxe ametitoare la inmatricularea unei masini, preturile de intrare pe piata sunt mai mici. Exact cum fac asta dpdv legal si al taxelor - nu stiu (da, import intracomunitar & stuff).
Am mai vazut anul trecut, pe site-ul Subaru.de, o promotie / campanie cu reducere de 3500 Euro (dar doar pentru autovehiculele ce se inmatriculau in Germania).
La fel de bine, poate fi vorba depre un dealer ce vrea sa-si lichideze stocurile.
Cel mai bine e sa iei legatura cu respectivul dealer si sa ceri detalii.
Legat de achizitia unei masini noi din Germania, fiind vorba despre un import extracomunitar, nu-i absolut nicio problema. Procedura este similara cu cea de la achizitia unei masini SH: iei legatura cu dealer-ul, rezervi masina, te duci in Germania, platesti, faci actele, scoti numerele provizorii sau o urci pe platforma si vii cu ea acasa. In Germania rezolvi rapid (in maximum doua zile ai plecat - dureaza mai mult pana au ei confirmare ca le-au intrat banii in cont.
Daca achizitia o faci pe firma, o sa-ti ceara acte doveditoare ale inregistrarii ca platitor de TVA (sau, cel putin, asa era in urma cu 2-3 ani).
Dar ar trebui sa ceri o oferta pentru modelul ce te intereseaza si de la noi, ca sa nu ai surpriza ca in final sa platesti aceiasi bani ....
De ieftinit 1.6-le in perioada urmatoare ... nu am idee !
Stiu doar ca XV-ul nu va mai avea 2.0 NA simplu, ci doar 16 NA si 2.0 e-boxer (hibrid).
Bafta !