Referitor la faruri, chiar nu mi-ar prisosi banii pe care i-as da pe far. Dar sunt cateva provocari care ma pun in dificultate in privinta repararii lor:
- nu am curte in care sa tin masina pe perioada reparatiei - asta ar insemna sa dau jos farul si, chiar daca acopar cu ceva spatiul ramas liber, mi-e sa nu-i vina cuiva idei sa mai ia una-alta de pe la motor;
- imi pare cam alambicata operatiunea de demontat farul - este greu de dat jos?
- oglinda farului pare si ea afectata - oare se poate curata? exista riscul ca farul sa fie compromis?
- cu incalzirea farului pentru dezlipire - am un pistol cu aer cald de la Einhell (
cica 1500W, o ieftinatura venita intr-o trusa de scule) - o fi suficient?
- referitor la lipire, am vazut ca sunt mai multe solutii - rola de mastic, adeziv la tub, chiar adeziv d'ala epoxy cu 2 componente; dintre cei care ati facut operatiunea, care ar fi solutia mai buna?
In alta ordine de idei, saptamana trecuta a fost destul de plina:
- Schimbat ulei la motor, cutie si diferential;
- Schimbat rulment roata fata; a ramas rulmentul la roata spate dreapta, care - desi achizitionat - pe de-o parte nu este o urgenta, pe de alta parte, mecanicul are o retinere pentru ca e cam ruginita zona si cu risc de rupere la nivelul unui surub din corpul fuzetei (asa ca sunt in cautari de respectivul corp - din ce am vazut PN 28419FE001);
- Schimbat arcuri - masina a revenit la o garda la sol respectabila pe spate (iar eu nu ma mai satur privind-o):
Before&After:
- Au venit si anvelopele - Yokohama Geolandar G015 215/65R16:
- Cu ocazia schimbarii si a anvelopei pentru roata de rezerva, constat ca arata bine oala acesteia (la Suzuki, cel putin, ala e loc de risc pentru rugina); chiar cu o anvelopa mai mare (65 vs 60), am reusit sa inchid capacul de deasupra (a trebuit sa desumflu la sub 1 bar roata si sa renunt la castronul de se afla in interiorul jantei rotii de rezerva):
- Mi-a ajuns si interfata BT pentru unitatea stock, interfata ce am instalat-o aseara (si sunt multumit, se aude bine pentru urechea mea); ramane sa vad unde gasesc loc pentru microfonul aferent apelurilor hands-free:
Multumesc tuturor celor care au contribuit cu sfaturi referitor la consumabilele de achizitionat pentru revizie.