Salut,
....
Salut !
Nu stiu cum de mi-a scapat acest post ....
Incerc sa-ti raspund mai jos (si scuze pentru raspunsul intarziat):
1. Da, costul unei revizii anuale cam asta este (detaliez mai incolo costurile aferente ultimei revizii;
2. Garantia standard este de 3 ani, dar poate fi prelungita cu inca 2 an (contra cost). Prelungirea garantiei, din cate retin, nu-i obligatoriu sa o faci la achizitia masinii ci poate fi facuta oricand, inainte de expirarea garantiei standard.
La Forester, eu am primit la achizitie, courtesy of Auto Kino, prelungirea garantiei la 5 ani.
3. La ce sa fii atent ? La chestii de bun simt:
- revizii facute la timp ( critic este uleiul bun, schimbat la timp - inclusiv la cutie si diferential);
- sa nu-i ”dai” mai mult decat e masina proiectata ”sa duca”;
- sa o ”incalti” cu anvelope identice fata/spate, stanga/dreapta;
In rest, nezina, apa si talpa !
Bine, daca o iei SH, trebuie mult mai multe chestii avute in vedere - esential este sa aiba un isoric cunsocut si verificabil.
@Burtal:
Nu, nu-i vorba despre un timer care sa ”chitaie” dupa un numar de ore de condus si sa te invite la cafea.
Ceva de genul asta aveau fosta Impreza si precedentul XV - dupa doua ore de condus aparea in bord mesajul un mesaj care-ti spunea ca ai condus 2 ore si ar fi bine sa faci o pauza.
Foresterul nu are chestia asta - la dus, am condus mult mai multe ore fara pauze si nu a avut nimic de obiectat.
E minunea aia de scanner facial din bord - probabil ca, in cazul in care esti prea obosit, sesizeaza ori faptul ca ai ochii mijiti, ori faptul ca clipesti mai des, nu stiu exact care-s semnalele pe care le percepe ca ”oboseala”. Dar e clar ceva legat de ”fata” soferului - asa cum ”te certa” daca nu esti atent la drum (te uiti dupa gagici, te holbezi in telefon, etc), asa percepe si semnele de oboseala.
Ciudat si de neinteles e ca nu au implementat mesaje/alerte diferite pentru atentia la drum si, respectiv, oboseala.
Daca ar fi facut asta, mi-as fi dat mai repede seama ce-i trebuie si scuteam niste nervi ...
In alta ordine de idei, un update:
In urma cu cca. 10 zile am executat si revizia de 2 ani
Costuri:
- Manopera revizie = 309,40 lei/buc (260 lei + TVA / operatiune, nu pe ora);
- Consumabile = 23,80 lei;
- filtru ulei = 54,19 lei;
- Filtru aer = 121,12 lei;
- filtru habitaclu = 282,64 lei;
- Ulei Motul Hybrid 0W20 (5 l) = 439,47 lei (73,86 lei + TVA / l)
TOTAL = 1.230,61 leiODO = 22.860 km (la data reviziei)
PS: La dus am resetat Trip A ca sa vad care-i consumul ...
Pana pe la Fagaras a fost foarte liber si am mers constant, fara prea multe depasiri - din Fagaras s-a aglomerat semnificativ si au alternat portiuni de mers in coloana cu zone in care am intrebuintat mai serios pedala de acceleratie.
Am intrat in Brasov cu 7,2 l/100 km.
Nu-i rau dar nici senzational !