Pe repede-inainte a trecut primul an de la achizitia Foresterului (e-Boxer) !
ODO: 8232 kmIeri am executat si prima revizie - cea de un an, ca pentru km mai aveam ceva de asteptat ...
S-a schimbat asa:
- Filtru ulei - 52,21 lei;
- Filtru habitaclu (polen) - 255,21 lei;
- Filtru aer - 109,10 lei;
- Ulei MOTUL HYBRID 0w20 - 5 l*75,48 lei/l
TOTAL achitat = 1070,44 lei
Cu ocazia asta, -sau facut si update-urile de soft (si au fost cateva adunate in anul asta de la lansare).
Din cate am inteles, s-a facut update la softurile de:
- calculator motor;
- cutie de viteze;
- gestionare GPF;
- keyless;
Parca motorul mergea putin mai altfel dupa update. Si mai ”infipt” dar parca-parca s-a redus si consumul.
La dus, am ajuns in curtea Auto Kino, dupa 155,7 km parcursi, cu un consum mediu (indicat de CB) - 7,6 l/100 km.
Acasa, dupa dupa 307,3 km parcursi, CB indica un consum de 7,3 l/100 km si o autonomie de 530 km (nota bene, am facut plinul la Brasov, la OMV-ul de pe centura - MaxxMotion Plus). Pe la Fagaras, autonomia indicata era de 630 km.
Sa mai spun cate ceva si despre drum si masina !
Nu ma pot opri sa spun cat de mult ma surprinde dodv dinamic (poate unde asteptarile-s putine ) !
Comutata pe modul (S), poti depasi fara stress in (aproape) orice conditii - inclusiv la urcare, pe serpentine, etc.
Ca tot am vorbit de serpentine - atat pe curbele de pe portiunea de drum dintre Persani si Vladeni cat si (la intoarcere) intra Halchiu si Vladeni - nu mi-a venit in minte decat incantarea lui Vlad de la ”Atelierul de Detailing” cand se invartea de nebun cu Foresterul prin toate sensurile giratorii gasite pe traseu !
Remember:
https://youtu.be/zg8EdZKYNhwOverall, de fiecare data cand o conduc, masina asta imi place tot mai mult !
Si pentru modul in care sta pe drum, confortul oferit si sentimentul de siguranta si liniste (mai corect ar fi ”serenity”) pe care ti-l induce cand esti la volan, desi initial aveam unele retineri, acum sunt foarte incantat de achizitie !
Cum saptamana viitoare-s programat la primul implant de cipuri si antene 5G, pot deja sa visez la cum vom prafui Foresterul, la vara, pe drumurile catre plajele ascunse pe insulele grecesti !!!