Am adunat cu XT-ul vreo 3000 de km, marea majoritate extraurban. Fiind la inceputul experientei am urmarit si consumul, printre altele. Am alimentat doar cu benzina aditivata, in principal de la Mol, si doar de vreo doua ori de la Petrom si Rompetrol.
Concluziile:
- consum extraurban 11,17%-11,46%, indiferent de conditii. Spre exemplu 300 de km pe E85, viteze de 130-140km/ora, indicate de GPS, (vitezometrul are o eroare de +10km), sofer si ceva bagaje sau 2 pasageri si bagaje sau pasageri, bagaje si portbagaj deasupra, aproximativ acelasi consum.
Pe drumuri de munte, de genul Pasul Mestecanis, Pasul Tihuta sau Sinaia-Moroieni, consumul tot acolo, cu 2 exceptii :
- un Bucuresti - Busteni, cu 14,18%. "Ratacirea" am pus-o pe seama faptului ca am stat in trafic prin Bucuresti si putin pe traseu.
- 180 de km pe E85, dar extraincarcat, cu 12,66%.
Avand in vedere cat e de "sprintena" masina cred ca nu arata rau consumul.
- consumul urban. Aici trebuie sa mai studiez, cred. Strict urban, am calculat pt 139 de km unde am avut un consum de 23% si a doua incercare pentru 178,9 km a iesit un consum de 20%.
Rasfoind jurnalele membrilor, constat ca aici ies putin din peisaj, dar mai studiez.