Amestec operaţiunile din perspectivă cronologică ...
În primăvara 2022 am schimbat parbrizul. Ca şi îmbunătăţire nu se mai făcea "curent" în maşină. La demontarea celui vechi, băieţii mi-au atras atenţia că pe o porţiune semnificativă nu era lipit, adezivul acela cauciucat nu făcuse priză şi se dezlipise. Pe cale de consecinţă am verificat dacă se scursese apă în maşină. Am găsit câteva "picături" la şofer. Am scos pâsla de acolo, lăsat să se usuce şi montat burete insonorizant sub mochetă.
După, am încercat o izolare fonică, în sensul că am "preparat" feţele de uşi cu un fel de folie de bitum 1.5 mm grosime şi ulterior cu burete (viziune proprie).
După vreo două luni, am demontat "toate cele" din portbagaj şi am pus un fel de insonorizant 2 în 1 şi apoi burete pe oalele amortizoarelor şi aceeaşi folie de bitum şi aluminiu, parţial pe tabla aripi spate, apoi burete.
Am sperat să sesizez o diferenţă semnificativă, în cei aproximativ 4000 km parcurşi, dar nu s-a întâmplat, nici după ce am schimbat triunghiurile , nici după "insonorizarea" parţială.
Cred că s-a redus zgomotul mai mult după ce am dat jos barele de pe plafon.