Am decis sa trec in jurnalul de bord si o problema.
Asta pentru ca se dovedeste constanta, pt ca poate fi de interes si pentru alti posesori de Isuzu, D-Max 2021, care ar putea ajunge pe acest forum, neavand un forum dedicat marcii sau modelului, cel putin nu ceva activ.
Discurile de frana: s-au ovalizat prima oara dupa primii 6000 km, cand am inceput sa sesizez initial ca masina franeaza sacadat, dupa care efectul s-a amplificat in timp si devenise o problema reala. Am mers la Auto Kino, au facut masuratori, constatari, au comandat si schimbat discurile, asta fiind deja pe la aprox 14.000 km.
Acum, noile discuri au aratat acelasi comportament, tot dupa aproximativ 6000 km de la montare, iar acum au 12.000 km rulati. Odo 26.000 km.
Am fost vineri la Auto Kino pt o noua constatare, masuratori etc. Au reiesit foarte evidente ovalizarile, urmeaza alta procedura de schimbare discuri. Insa acum situatia este diferita, pt ca incepe sa devina clar faptul ca discurile au o problema, nu a fost ceva izolat, intamplator. Asta e motivul pentru care nu am relatat problema prima oara, am zis ca o fi ceva izolat si sa nu creez false impresii sau probleme.
Vineri ziceam ca astept inca 4000 km pana la revizie, dar efectul se amplifica proportional si devine deja riscant sa merg asa, balansul si trepidatiile fiind foarte mari la franare, deci cu siguranta afecteaza si distanta de franare, pe langa disconfortul simtitor. Drumul spre Bucuresti a fost deja stresant, mai ales ca am avut mai multe zone de coborare, unde orice franare era un stres.