Vacanta Grecia, 1450 km, consum mediu 8,3, cu autostrada, cu ceva offroad.
Si apropo de offroad, sunt super frustrat ca s-au pierdut filmarile, din cauza camerei de bord care s-a resetat aiurea si a sters filmarile noi, in loc de cele vechi... Am facut un traseu care s-a dovedit, pe alocuri, chiar serios - multe pietre, ravene, vaduri de rauri, urcari pe bolovani, pante abrupte, dar super frumos. Padure de pin, peisaj altfel.
Iarasi surprins de abilitatile masinii, care s-a catarat lejer pe traseul dificil. Din nou incantat de anvelopele AT de vara, cu care a venit masina, cumva special gandite fix pt tipul asta de drumuri.
La minusuri: sistemul de franare automata, care mi-a dat niste spasme serioase pe drumul de intoarcere, cand a franat total aiurea si nejustificat intr-o zona de serpentine, dupa ce doar trecusem de un tir si ma reincadram pe banda 1 - era o zona de lucrari pe banda 2, desigur fara presemnalizare din timp, dar pe care am ocolit-o ok, la timp, iar dupa incadrarea pe banda 1, cu respectivul tir in spate, a actionat mizeria de autofranare si m-am trezit cu rotile blocate... noroc ca era nisip, pietris pe jos si s-a dus putin sanie... Asa i s-a parut sistemului, ca trebuie sa franeze... In fine, senzatii total nedorite... Astia care gandesc mizeriile astea de sisteme nu isi dau seama ca pot face de multe ori mai mult rau decat bine.
Si a doua problema - tot din cauza de sisteme automate - faza lunga automata e o alta mizerie care functioneaza cum are chef, nu cum trebuie, se aprinde dupa 5-10 secunde uneori, alteori mai prompt, alteori se aprinde gresit cand din fata vin masini etc... Am incercat ieri o setare noua, respectiv am ridicat la maxim sensibilitatea luminii, poate asa va reactiona mai prompt. Daca nu, o dezactivez - si asta permanent.
Concluzia: sistemele astea pentru analfabeti functionali cu permise de conducere sunt un pericol real.