Fac un scurt update, că tot am trecut în acest weekend de 2000km, de fapt am ajuns la 2230. Am mers cam 450 km, pe un traseu foarte variat, cu serpentine, DN, DJ, forestiere, autostradă, de toate. Moroieni (Db) – Sinaia – Cota 1400 – Urziceni – Pogoanele (Bz) – și retur prin Ploiești și Târgoviște. 4 oameni, portbagaj plin, constant peste 35-36 de grade afară, AC pe treapta 5 din 7 tot drumul, am avut un consum mediu de 7,4l/100km.
Începem să ne-nțelegem tot mai bine, e o plăcere să conduci mașina asta. Confort și liniște din plin, iar pe drumuri se așterne de zici că e lipită. Singurele lucruri care mă sâcâie un pic sunt puzderia de bipăituri ori de câte ori pare că vine cineva din spate sau din față și mașina crede că ar fi un pericol. Sau faptul că se activează și dezactivează constant lane-assist-ul. Uneori înțeleg de ce (marcajul de pe șosea dispare, la gropi sau plombări), dar alteori nu mi-e clar care-i algoritmul. Și autonomia dată de rezervorul de numai 48 de litri nu e grozavă, așa că stau cu un pic de stres și trebuie să alimentez mai des.
De asemenea, îmi place mult sunetul boxerului la kickdown (și eventual pe modul Sport). Acul sare instant la 6000rpm și toată herghelia trage și rage frumos.
Una peste alta a fost un soi de repetiție generală (de succes) pentru concediul din august când probabil că vom face alți 2-3 mii de kilometri spre munți și mări. Drumuri plăcute tuturor!