Mi-am dat seama că de multișor nu am mai postat nimic pe aici, așa că să mai dezmorțim un pic jurnalul. Între timp am ajuns pe la 7200km parcurși cu Rocky și aproape că nu e zi să nu aștept cu nerăbdare să mă urc la volan. E o încântare mașina asta, îmi place tot mai tare.
Principala noutate e că am schimbat pneurile de vară și am cumpărat un set nou de iarnă, am mers pe recomandarea mai multor colegi care au fost mulțumiți de Bridgestone Blizzak LM005 și abia aștept să vadă ceva omăt. Am efectuat schimbul la Autokino în octombrie, totul a mers foarte bine, o experiență plăcută. O altă noutate e că am început să folosesc destul de des încălzirea în scaun, mi se pare foarte rapid și eficient.
În ultimele săptămâni am făcut și multe drumuri scurte prin oraș și am constatat că deși nu e la fel de încântător ca la drum lung, e plăcut și să mergi printr-un București ultra-aglomerat cu Foresterul. Credeam că va fi o barcă greu de manevrat, nici vorbă. Manevrele de parcare sunt foarte ușoare, direcția îmi place mult, de la stop plec mai mereu primul. Motorul electric intră însă mult mai rar în funcțiune acum că s-a răcit, dar totuși am scos consumuri decente, sub 10 pe ultimii 130km făcuți prin București, cu o medie de 14km la oră.
Cum iese însă la drum lung, cum mă uimesc consumurile. În afară de autostradă, practic nicăieri nu consumă peste 7l la sută, oricât m-aș chinui. Ieri pe București-Sinaia, în urcare, am avut o medie de 6,4 – iar în sensul invers, spre capitală, 5,2, cu patru oameni în mașină, portbagajul arhiplin de nu vedeam nimic în retrovizoare etc. Prefer să merg constant, cu accelerări și frânări line și rare, iar ca viteză pe tempomat de regulă setez 60 prin localități și 90-100 pe DN-uri.
Revin cu impresii și sper și ceva poze după primele runde de nămeți. Drumuri bune tuturor!