De ce ai schimbat uleiul din cutie de 5 ori in 4k km? Iar acum ai trecut la Yacco?
Dupa ce am cumparat masina, am schimbat ulei motor, cutie si ambele diferentiale.
Prima tura de ulei din cutie scurs era destul de maroniu, asa ca am mai facut un schimb dupa un drum de Bucuresti litoral si retur. Si uite ca in total au fost 5 schimburi...si inca ii mai faceam pana ajungeam la o culoare acceptabila, in opinia mea, daca nu schimbam brandul.
As fi fost mai fericit daca convertizorul ar fi avut surub de golire
Am decis sa renunt la Ravenol SU5 pentru ca:
1. dupa al 5 lea schimb uleiul tot maroniu (ultima tura de ulei scurs din cutie a fost la WIM, cand a fost montat radiatorul suplimentar de racire)
2. am fost un pic intrigat ca unele bidoane nu aveau eticheta detasabila, din aia cu multe pagini. Poate sunt eu paranoia. Nu, nu am verificat codurile de pe bidoane on-line. Too late now.
3. am sesizat apoi un comportament anormal al cutiei si anume un mic soc abia sesizabil in momentul in care luam piciorul de pe pedala de acceleratie dupa ce anterior acceleram usor schimband treapta superioara. Comportament pe care masina nu il avea inainte sa ma apuc de schimbat ulei cutie. A aparut abia dupa al 3lea schimb parca.
Yacco pentru ca folosesc de vreo 13 ani in alte masini si in motocicleta. Niciodata nu am avut ce sa le reprosez. Strict din punct de vedere utilizator, nu am facut nicio analiza a parametrilor and so on.
De asta te'am si intrebat pe topicul tau..cum se impaca cu Subaru. Am vazut ca ai folosit si tu la ultimul schimb.
Nu am pus ulei OE pentru ca nu am gasit in stoc de azi pe maine, cum eram obisnuit. Obicei de care incep incet incet sa ma dezvat. Am mai scris si inainte..pentru nicio masina nu am stat atat de mult dupa piese. Piese banale, nu cine stie ce repere rare.
Acum cu ulei schimbat de 2 ori, am facut vreo 20 de km in oras si (inca) nu am sesizat niciun comportament anormal al cutiei. Am prins pasajul de la Unirii gol unde am apucat sa o calc un pic si apoi am revenit la mers regulamentar. Cutie schimba perfect.