Farurile de Forester nu intra in cuptorul meu. Am incercat
In cuptorul improvizat, farul a stat pe un stativ de polistiren extrudat, iar pistolul l-am folosit cu add-onul de tabla ce deviaza fluxul de aer intr-o parte (cel din poza din dreapta sus). Ca etalon am folosit palma pe cutie. In 3 minute cutia s-a incins si atunci am considerat ca e momentul sa scot farul afara si sa incerc sa scot sticla. Cracanat usor clemele si a iesit instant. Temperatura farului a fost spre limita la care am putut lucra linistit, fara a ma leza cumva sau frige (manusi chirurgicale). Suna arhaic..stiu.
Pe vremuri, desfaceam faruri de bmw e34 la cuptor, home made hella smoked. Pe atunci imi placea rezultatul. Mi-am pierdut din indemanare..
In cazul de fata, aveam deja farurile in casa de mai bine de 2 saptamani si efectiv nu am avut timp decat sa desfac si sa curat droserele. Intre timp, au aparut planuri de plecare la orizont si am realizat ca nu pot lasa Subaru cu carton si folie in dreptul farurilor asa ca a trebuit sa ma mobilizez rapid si sa le pun inapoi pe masina. Iar de cele mai multe ori..graba strica treaba. Si asta coroborat cu faptul ca dupa ce am dat sticlele jos am vazut pe ici pe colo urme pe oglinzi si atunci incepuse deja sa imi incolteasca in gand ideea de a gasi un alt set de faruri virgine. Am mai incercat sa aluminizez un set de oglinzi de faruri si nu mai vreau sa trec prin atata bataie de cap..
Sunt curios dupa polish cum vor arata..