Hai sa dezgropam mortii !!!
Ca un adevarat inginer, am refuzat cu obstinatie sa citesc manualul masinii !
Asa ca, babeste, m-am tot jucat cu telefonul si agenda masinii.
Concluzia: Telefonul este mai destept decat masina !
Dupa ce am remarcat faptul ca, unele contacte mi le afiseaza, alternativ si (aparent) aleatoriu, cand ca si "nume" cand ca si numar de telefon, am gasit si explicatia !
Am mai scris pe aici - da' am uitat pe unde ( batranetea, ce sa-i faci ...) - ca, daca in agenda telefonului am introdus un numar sub forma 0744 xxx xxx, daca telefonul are activata optiunea de identificare automata a prefixului international ( asistenta apelare este denumirea in cazul iPhone), atunci cand apelezi un numar din agenda telefonului, acesta va fi format ca: +40 744 xxx xxx.
Iar masina nu-l recunoaste !
Idem, daca te suna cineva cu acea optiune activata si tu ai salvat numarul ca si 0722 yyy yyy, cand primeste un apel de la +40 722 yyy yyy, masina nu stie cine-i ala !
Intr-o prima faza, am dezactivat aceasta optiune si am zis - GATA, am rezolvat !
Dar, nu a fost asa - vezi explicatia de mai sus !
Daca sunam cautand contactul in agenda, era OK.
Daca sunam utilizand ultimul apel primit ( in istoicul apelurilor apare numele apelantului, dar numarul de telefon este de forma +40 722 in loc de 0722 .) pauza !
Asa ca, solutia "inginereasca" adoptata a fost ca, pentru contactele vechi si utilizate frecvent, sa salvez in telefon numarele in ambele variante, atat cu prefixul international cat si fara acesta !
PS: Contactele recent salvate in telefon, in urma unui apel primit, NU au aceasta problema !