Multam pentru feed-back, dar am citit cam tarziu ...
Deci, am plecat pe drumul ales.
Prima parte, Bucsoaia - Brosteni a fost cu asfalt impecabil, proaspat ( am auzit ca ar fi refacut de vreo 2 ani).
Mai departe, un drum forestier destul de ok, pe care am mers cu circa 60 kmph, pana in Catrinari.
De aici am coborat prin DC 79 direct spre Gura Glodului, revenind scurt timp pe DJ174.
In Gura Glodului am intrebat niste muncitori (ce lucrau la drumul comunal), daca pot ajunge in Bilbor. Unul mi-a spus ca nu am cum, ca e panta mare, cu gheata si nu voi putea urca. Am intrebat cat de rau poate fi, iar el mi-a raspuns nervos ca daca sunt capos, e treaba mea daca raman pe acolo. Alt muncitor mi-a spus ca ar fi drumul inchis cu cateva gramezi de pietris, fiindca e prea deteriorat si va intra in reparatie.
Fiindca optiunea era sa ma intorc pana in Brosteni si sa o iau pe Bistrita la vale, cu un ocol de vreo 3-4 ore, am decis sa incerc pe DJ714C.
Intr-adevar, intrarea pe drum, imediat dupa podul peste paraul Neagra, era blocata cu cateva gramezi de pietris. Dar unele dintre gramezi erau mai micute si pareau ca fusesera trecute si de alte masini. Am trecut si eu. Drumul a inceput sa fie prost, intr-o continua urcare sustinuta, transversal pe versant. Drum cu mult noroi, sleauri de 10-20 cm, acoperite de putina zapada. Noroc ca era frig si noroiul inghetat.
Am bagat a-ntaia si .. talpa la 2000 ture pentru motor. Nu m-am mai oprit pana sus, nici poze nu am facut, de teama ca ma opresc ... Noroc cu colegul meu, caruia i-am spus sa faca poze (el nefiind prea interesat de mica aventura off-road).
Dupa ce am ajuns in Varful Iutes, in Harghita, vreo 2 km din DJ174C era asfaltat, iar restul de mai jos era pietruit in vederea asfaltarii.
Era si ceva zapada pe sus, cativa centimetri numai. Proaspata, afanata, dar suficienta sa ma faca sa cobor doar cu a-ntaia.
Apoi drumul a fost doar cu asfalt, pana in Bucuresti, prin Zetevar, Odorhei, Baraolt si DN1 ...
Mi-a placut atat de mult mica plimbare pe DJ174 C, incat ma rodea gandul sa ma fi intors prin Covasna - Vama Buzaului, apoi spre Pasul Boncuta si sa urc spre Tabla Butii ...
Mai incercasem acest traseu acum doua saptamani, dar nu am reusit sa urc din pasul Boncuta spre pasul Tabla Butii. Ramane sa-l vedem la vara, pe uscat ....