Acu' poate-s eu mai chior decat mi-ar placea sa cred, dar in poza vad o tija de pivot completa, in stare buna, cu gaura de splint de asigurare a piulitei crenelate in toata splendoarea si functionalitatea ei.
Deci ce material prost, ca nu e rupt nimic acolo?
N-au montat piulita si splintul. Ori au montat doar piulita, poate chiar nestransa pana la capat, fara splint, si s-a desfacut dupa cateva oscilatii si cateva viraje. Adica malpraxis
Edit: ba am dat muuuult zoom. De fapt, in gaura de splint pare a fi ceva, iar din planul indepartat pare a atarna altceva. Iar sus, pe filet, vad o spira rupta?
Mai e varianta ca piulita sa fi fost stransa pana a curs zeama din ea, desi alea merg la cupluri relativ mici, in jur de 30-40Nm. Si s-au distrus si smuls filetele.
Cumva, cred ca refuz eu sa cred ca un pivot nou se poate desface singur pe motiv de material prost. S-ar muri pe capete in trafic...
Dap, crec-aia-i. Au strans dupa pauza de masa cat au putut de tare, s-a distrus filetul. In mers, de la sarcina pe tija pivotului, piulita a coborat pe filetul inexistent, d-aia apare spira aia sus. Pe masura ce jocul a crescut, socurile pe splint au crescut si ele, ala s-a sectionat, ca e aluminiu moale, d-aia apare restul de splint in gaura. Iar raspunsul lor cu "probleme de material" l-as reformula prin "material prost, n-a tinut la cuplul nostru de strangere de 10 ori mai mare decat nominalul".
Adica ori n-au strans deloc, ori au strans mult prea tare.
Parerea mea.
Eu as afla ce pivot s-a folosit, as cumpara unul si l-as duce la RAR pentru expertiza, sa faca si aia ceva util in viata lor.