Outback, 2022, evident, ca doar despre asta e subsectiunea, nu?
Miercuri face 2 saptamani, a fost masina de shworoom la Kino. Deja avem nitel peste 600 km impreuna.
Cu bune si rele:
Bune:
Te plimbi cu sufrageria, pozitie inalta la condus, smooth ride (am mers pe niste drumuri mai rele, si chiar daca suspensia e destul de rigida / masina nu e barca pe valuri, nu a zdruncinat). Masina te indeamna sa fii calm, sa mergi pasnic - ceea ce e bine, ca daca vrei sa fii agresiv, nu chiar ... ai cu ce
. Na, nu e masina de raliu (da' stiam asta de la bun inceput).
Masina are o gramada de functii interesante, pilotul automat care iti permite sa te "legi" de masina din fata(inclusiv sa ia curbe) mi se pare o chestie interesanta. Functia de car kit e foarte ok (tu auzi bine, ceilalti te aud de asemenea OK - inclusiv se aud OK pasagerii din spate). Ok, eu am reusit sa o sperii, pentru ca am telefon cu 2 cartele, si cand am incercat sa sun din comenzile masinii, s-a panicat....
Rele:
La 182 cm si 110 kile nu pot spune ca sunt foarte multumit de spatiul alocat soferului. Consola dintre scaune mergea sa fie niiiiitel mai ingusta, nu adusa pana in scaun, ceea ce ar fi oferit si un acces mai facil la catarama centurii (daca ma urc cu haina pe mine, e un pic o aventura sa pun centura). Brida de la centura are o forma usor cretina - are o ditai proeminenta catre pasager, mi se infige in coapsa - trebuie sa o pun invers, ceea ce face accesul la catarama si mai dificil.
Functia de lane assist e cam agresiva - iti trage de volan / intareste directia in cele mai nefericite momente. Mai neplacut e faptul ca masina iti reseteaza customizarile (ie dezactivare) la restart.
Ergonomia meniurilor din display e .... ce sa zic, or fi lasat loc de imbunatatiri pentru versiunile ulterioare (sper)
Sistemul de ventilatie de asemenea poate suferi imbunatatiri - la 6 grade cu soare afara, am pus temperatura pe 21 grade si mod auto - dupa 10 minute imi era frig la umarul stang. Singura solutie? Sa pun pe recirculare (nimic altceva nu a ajutat)
Podeaua portbagajului e cam inalta - OK daca ai de pus cumparaturi, mai putin OK daca vrei sa urci un animal acolo - catelul a trebuit sa il iau pe sus. Si are aproape 45 kile... da' nu a putut sa se catere.
Functia de android auto merge si nu prea, da' asta nu am cum sa i-o imput masinii - mai putin faptul ca mi se tot deconecta, dar din ce am citit pe net, cica trebuie sa folosesti un cablu USB de inalta performanta (si probabil cu fir de aur si fundita.... mai vedem)
De asemenea, daca am de facut niste depasiri mai agresive, am concluzionat ca cel mai bine e sa pun transmisia in manual, si sa o joc din padele - altfel masina are lag, si ratez startul.
Deocamdata atat. Sper sa am timp in viitorul apropiat sa o descopar mai in detaliu - poate reusesc sa deschid si manualul. Deocamdata mergem inainte - cu consum de 9% pe extraurban (Bv-Praid) su 10.5 pe naveta Cristian-centrul vechi....