Ce spun eu si ce intelegi tu.
misogin. Ok. era o gluma, nu știu daca ai înțeles referința, era un fel de jingle de la Radio Guerilla.
Imi plac mașinile pe benzina. Am avut din 2006, cel puțin o mașina pe benzina in curte.
Am avut si diesel ca pur simplu, pana acum câțiva ani, mașini de off-road benzina nu existau in Europa, daca vroiam un 4x4 competent nu aveam de ales decât diesel. Ce poți sa cumperi in Europa. daca vrei off road, un pick up , Un Landcruiser, un LR. si Jeep Wrangler.
Sunt mașini care fac. multe chestii bine dar vin la alt preț, cu alte costuri de întreținere.
Sunt mulțumit de Outback. La pretul de nou cel putin, e competitiv ca pachet chiar daca are niște bube.
Si 2.5 e lent. Cel puțin varianta sugrumata de Europa, e la limita utilului. Știam de când l-am luat, am făcut drive test 2 h + , am mers pe autostrada, DN, oraș.. peste tot. Se poate trai.
mi-aș dori mai mult ? pai da, daca tot e CVT măcar sa pună motorul lor pe sistemul hibrid de la Toyota . Si atunci ai de ales, îl lași la fel dar devine competitiv la consum sau îl tunezi mai mult spre putere, sa îl ajute mai mult cuplul ăla instant de la electric.
Pai pui. motor electric de 16 HP ? cred ca ăla de pe Prius I avea vreo '70 ... Ce boala faci cu bateria aia enorma care am înțeles ca e mai mare si decât la un Rav4 IAWD ? De ce lași pompa de apa. compresorul pe curea si nu le electrifici ? Ai control fin, scapi de consumatorii parazitari.
Oricum. trebuie sa treacă si ei la hibridizare si . electrificare, le vei folosi pe încă 2 generații de acum încolo.
Hibridele de la Subaru sunt făcute absolut cu curul. Un manager pe acolo a zis hai sa mimam si noi ceva ceva, a dat niște bani din bugetul de la cantină si a ieșit marele sistem de hibrid de la Subaru. Sin un sistem off the shelf de 48 de V era mai bun decât bătaia de joc de acum.
Mă bucur ca nu am luat un Forester. ( mă atrăgea mult ca nu avea ecranul de neam prost si comenzile la clima si chestii mai importante pe butoane ) . Nu vreau neaparat super accelerație. ( am avut niște mașini respectabile si acolo, ultima mașina înainte de Subaru făcea 100 in 5.6 sec ), am avut si CH-R. cu motorul de Prius si sincer, 2.5 asta e o mustata mai rapid. Si făceam si cu ăla depășiri, mai greu, dar se putea. Mai vin prin Ro odată de 2 ori pe an, știu cum se circula. Am trăit cu el 5 ani foarte ok.
măcar aici depășiri pe DN nu exista, si pe autostrada e adecvat, deci mă afectează mai puțin.
Daca aș sta in RO, nou cel putin nu as cumpara XV sau Forester. Eu cred ca e motivul numărul unu pentru care nu se vinde nici in Ro nici in Europa. Mai bine iei un CH-R de 1.8 la aceas bani, merge la fel si. ai consum de 5, sau mai pui ceva si te duci la 200 de cai, tot cu un consum decent.
Pana acum 2-3 ani, multe toyote nici APple CarPlay nu aveau, si hibridele sunt toate CVT, totuși se vând mult mai bine. Subaru nu se vinde ca puturos, si de multe ori. chiar daca e oarecum in rând cu lumea la câte un segment, cel puțin pare putoros, si acolo pierde mult.
E doar o speculație, dar asta cred eu.
Si nu zic nu mai eu asta, peste auzi.. da , e ok, ofera mult, e fiabil, nu se mișcă.
Si nu dau in proprietarii de XV si Forester. Sunt oameni maturi, fiecare face ce vrea cu banii lui. Dar asta e părerea mea despre sistemul hibrid de la Subaru, e o gluma proasta. Si as trece si peste asta, dar. când mai pui si cât de lente sunt, si rezervor minuscul.. pentru mine sunt de necumpărat.
Daca nu imi plăcea sau nu își făcea treaba era la vânzare deja, NU ar fi prima mașina vândută de mine in mai puțin de un an de la achiziție.
Outback e încă ok. Mai vedem in viitor. Eu îmi fac treaba cu el, daca nu am probleme cu garantia sau serviciile. plănuiesc sa îl țin măcar intre 3 si 5 ani .