2020 I'm Back - Outback
Subaru club Romania

2020 I'm Back - Outback

dan_b

• 1350
Re: 2020 I'm Back - Outback
« Reply #20 on: January 07, 2025, 13:02:06 PM »
Bieletele se aud ca o bataie. Caseta de directie se aude mai mult ca o zdranganeala.
Cel mai bine, o vizita la service. Mai ales ca e vorba de piese de directie, exista riscuri daca nu sunt in regula. Si capetele de bara se pot auzi confuz, deci service, elevator, verificare.
ex Subaru Forester 2009, 2.0 benzina.

NicNic

• 221
« Reply #21 on: January 07, 2025, 23:49:25 PM »
[...]

Am un singur pitic care nu-mi da pace. Pe drumuri de tara sau de piatra unde sunt multe denivelari mici la viteza normala - 30-40-50-60km/h parca troncane suspensia fata. Nu-mi dau seama daca e o chestie de rafinament sau chiar e ceva acolo. Ma gandesc ca la doua verificari ar fi aparut ceva daca era o problema de bucsi, suspensie etc.
La viteze mici si pe denivelari mai mari (speed bumps, sau pietre sau drumuri forestiere denivelate)...totul linistit.

Zic sa vina zapada mai repede ca asta e ceva ce inca nu am prins.

Astfel de zgomot m-a zapacit si pe mine, la Visi.
Aveam o multitudine de surse: articulatii, bielete, caseta, dar si etrierii.

Am reparat caseta, inlocuit articulatii, dar zgomotul ramanea, partial fata de cel initial.

Au ramas doar etrierii de rezolvat. Jocul era de fapt in culisantele etrierilor. Schimbarea garniturilor si a tijelor de culisare ajuta doar pentru putin timp. Doar dupa inlocuirea si a tuturor celor 4 suporti de etrieri am scapat de acea bataie enervanta...
« Last Edit: January 07, 2025, 23:51:48 PM by NicNic »
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Visi - un SH 2009 diesel

Xander

• 1299
  • Forester 2.0d ; Xv 2.0ie
    • Forester '09/ XV ‘20
« Reply #22 on: January 08, 2025, 13:40:53 PM »
E prea nouă mașina să aibă probleme la etrieri.
Cel mai probabil așa face la generația respectivă.  Și XV-ul meu se aude dubios pe teren accidentat pe puntea față.
Drumul este mai spectaculos decât destinația.
Forester Boxer Diesel MY09
XV e-Boxer MY20

NicNic

• 221
« Reply #23 on: January 08, 2025, 18:41:23 PM »
Rulajul e similar cu cel al masinii mele, cand am luat-o. Si cloncaneau culisantele.
Ce ma face sa cred ca totusi nu e asa probabil ca problema sa fie de la culisantele etrierilor, este ca totusi masina a rulat prin Germania, si nu a fost masina de sofer de Raba, cum a fost Visi al meu ...  :)
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Visi - un SH 2009 diesel