Salut,
Nu am avut probleme până acum la CVT , dar mai are timp cu vârsta. Preconizez să îi schimb uleiul de CVT la 35000km.
La 35000? Cam precoce, as zice, dar n-am eu multa experianta in domeniu (doar din ce am citit si 28K cu CVT-ul din dotare). Daca nu ma insel, la AK au zis sa-l schimb o data la 45K. Pe de alta parte, ceva general valabil: cu cat mai devreme/mai des, cu atat mai bine.
La mine a fost schimbat prima data la 60K,
drain and fill, cu fluid Motul cred (chiar inainte sa pun mana pe masina), la TwinMotors, la cererea mea. Apoi din nou la 68K, cu procedura
flush (cu aparatul respectiv), pus fluid OEM Subaru (la AK), plus inlocuit filtrul CVT, plus update soft la modulul CVT; dupa toate astea am simtit-o ca a mers mai bine.
La drum lung, temperaturi ridicate de vară, după 3-4 ore de mers continuu, în sarcina la deal se aude un șuierat vag. Când scade încărcarea dispare. Când se răcește dispare.
Nu stiu dacă coolerul after market ajuta la șuierare.
Absolut niciodata nu mi s-a intamplat asta. Si-am urcat rampa pe autostrada, cu 120KM/h, masina incarcata, bare + cutie Thule pe masina, temperaturi ulei/CVT/antigel — 118/105/106. Am urcat si Transfagarasan, Transalpina, tot nimic.
Iarna la rece se încălzește mai greu uleiul de CVT ca uleiul de motor și când pleci la rece 🥶 nu se mișcă conurile până nu ajunge la temperatura. E puțin neplăcut dar nu durează mult. Sau cel puțin așa e la mine.
La fel se comporta si la mine (si la altii am citit). Vreau sa cred ca e "by design", ca sa ajunga motorul la o temperatura de functionare adecvata cat mai repede.
Nici eu nu știam ca CVT are oil cooler și ca exista probleme cu el. Arată dubios de mic și pare ca face damage serios dacă nu e reperat la timp.
De acord.
Mulțumesc pentru feedback.
Cu placere!