Salutare.
Avem în familie o Impreza 1.5R, model 2008. Maºina a fost dusã la revizii numai la reprezentanþã. Din pãcate, experienþele n-au fost cele mai bune. Ca atare, nu prea mai am încredere în ei.
Ar trebui sã schimb distribuþia ºi, din câte am aflat cãutând pe net, e un prilej bun de a schimba ºi bujiile (datoritã accesului greoi sau, cel puþin, asta am înþeles eu). Numai cã, pur ºi simplu, n-am încredere cã mi le schimbã ºi, pe de altã parte, am lucruri mai importante de fãcut decât sã mã joc de-a detectivu'.
Aºa cã o sã apelez la un prieten, care are service. Acolo ºtiu cã n-o sã fie astfel de probleme (pânã la proba contrarie, evident

).
Aºadar, spuneþi-mi, vã rog (dacã ºtiþi), care este lista completã a consumabilelor care trebuiesc schimbate la revizia de 90.000 km. De asemenea, ce uleiuri îmi recomandaþi (motor + transmisie) ºi ce bujii?
Distribuþia o sã o schimb tot la prietenul meu, în timp ce, pentru altã problemã, o sã fiu nevoit sã apelez la reprezentanþã.
De ceva timp, „cârâie” când selectezi treapta a treia. ªeful de service Subaru mi-a spus cã e un sincron ºi cã n-ar trebui sã fie o problemã majorã (cicã 180 RON pentru sincronul în sine + manoperã - care va fi mare, cã deh). OK, am zis, doar cã mi-a lãsat de înþeles cã, fiind vorba de desfacerea cutiei, o sã se mai „gãseascã” ceva stricat/de schimbat...
Jenibil, dar cam asta-i realitatea. ªi nici nu mã mirã, din moment ce, pentru un singur parasolar, mi-au cerut aproape 600 RON...
Vãzând sau, mai bine-zis, auzind toate acestea, am preferat sã merg aºa, mai ales cã acea „cârâialã” nu se manifestã tot timpul. În oraº nu face, probabil pentru cã nici nu apucã sã se încãlzeascã uleiul din cutie (da, merg pe distanþe foarte scurte). La drum lung, în schimb, suferã din greu. ªi, apropo, mi-e ºi silã sã mai întreb dacã au schimbat uleiul din cutie la 60.000 km (am vãzut pe forumul ãsta cã ar trebui schimbat). Mie de zis ceva în sensul ãsta nu mi-au zis... ªi mã gãndesc cã fenomenul se manifestã mai puternic când ulei e mai cald pentru cã nici nu e destul ulei în cutie ºi diluat fiind nu-ºi face treaba ca lumea...
În fine, ºtiu cã presupun multe ºi cã nici nu mã pricep. Dar asta-i situaþia în care mã aflu, pur ºi simplu. Vreau sã dau banii pe un service fãcut ca lumea ºi n-am la cine.
Rezumând, aº avea nevoie de:
1. lista completã a consumabilelor care trebuiesc schimbate la revizia de 90.000 km. De asemenea, ce uleiuri îmi recomandaþi (motor + transmisie) ºi ce bujii?
2. un sfat cum sã procedez cu reparaþia cutiei.
Vã mulþumesc pentru eventualele rãspunsuri!