Cinteza maronie
Subaru club Romania

Cinteza maronie

Cinteza maronie
« on: January 23, 2025, 09:35:49 AM »
Salutare! Maine sper sa devin posesoare de un Outback 2.5 benzina din 2017. Semnele sunt clare: am gasit masina, am vb cu cel care o vinde si am visat-o azi noapte. M-am gandit ca e un spatiu potrivit pentru a gasi persoane cu care sa ma consult în privinta modului în care trebuie îngrijită. Inca nu stiu cum sa trimit mesaje in secțiunea potrivita, după cum, probabil, se poate constata.
« Last Edit: January 24, 2025, 15:24:24 PM by Mizoteris »

WIM

• 689
Re: Cinteza maronie
« Reply #1 on: January 23, 2025, 22:20:58 PM »
Salut, Mizoteris! Cred ca sunt suficiente degetele de la o mana pentru a numara predecesoarele tale de pe acest forum asa ca e cazul sa inceapa felicitarile, masa si dansul :)
Ai ales nava amiral a universului Subaru, un gest indraznet care trebuie aplaudat si incurajat. Asteptam poze cu portavionul, puneri in tema cu aventurile spre care te va purta si, desigur, intrebari la care ne vom stradui sa raspundem competent :D

« Reply #3 on: January 24, 2025, 19:34:39 PM »
Multumesc pentru primire și susținere! Mi-a crescut inima citind "alinturile" mașinii mele preferate la care tanjeam de ani buni. Am luat-o fără ezitare, am mers Sibiu-Bucuresti fără sa-mi pot topi zambetul de încântare și sa-mi stăpânesc emotiile din stomac. Nu ma așteptam la zvacul pe care l-am simțit în depășiri, iar tracțiunea integrala mi-a dat o siguranta nesperata pe curbele de pe Dealul Negru. Am trecut repede peste regretul ca nu e manuala. Am botezat-o Rodica. Daca nu as fi (totusi) frig, as dormi in ea. Imi rezerv placerea asta pentru prima tura in Retezat!

Muttley

• 5205
« Reply #4 on: January 24, 2025, 20:20:44 PM »
Sarumanili, bine ati venit. Va trebui un topic nou si dedicat, asta-i al altcuiva.
Nu de alta' dar uitandu-ma-n ultima poza, pot sa inteleg de ce-ati visat-o pe Rodica  ^-^
WRX SW 2002

« Reply #5 on: January 24, 2025, 22:42:12 PM »
Te felicit si eu , Outback este o masina speciala . Nu are de ce sa iti para rau ca nu este manuala , te joci din padele cand ai chef si calci pedala la fund  ;D. Legat de intretinere, schimba uleiul de la motor la maxim 10k km si verifica in istoric daca are uleiul de la CVT schimbat si de cat timp. La maxim 60k km schimba si uleiul din CVT, doar original Subaru. Numai bine si multi km!
« Last Edit: January 24, 2025, 22:42:58 PM by Sorin03 »

« Reply #6 on: January 24, 2025, 22:42:58 PM »
Modesta, ca un urias timid care incearca sa-si ascunda, de ochii privitorilor, corporalitatea si puterea, astepta cuminte la poarta. Cand am zarit-o au disparut toate întrebarile. De la prima privire am stiut ca o vreau, de la prima (semi)tura ca m-am indragostit. Am iertat-o ca nu e manuala, asa cum mi-a iesit din cap si ca ar fi trebuit sa aiba trapa (multumesc pentru argumentele oferite in acest sens!). Acum ma interesează sa o fac si pe ea la fel de fericita cum ma face ea pe mine. Altfel spus, cum sa am grija mai bine de ea.

« Reply #7 on: January 24, 2025, 22:48:31 PM »
Voi spalati motorul?

Muttley

• 5205
« Reply #8 on: January 24, 2025, 23:03:03 PM »
Mda, buna postarea de inceput <3

Voi spalati motorul?

Da, obisnuiam in trecut. S-a corodat o mufa si am renuntat la obicei.
L-as spala doar rece, doar vara, pe canicula, seceta, cu umiditate atmosferica redusa, folosind o solutie blanda, gen detergent de vase diluat in apa, pulverizata cu fas-fasu', agitata cu pensula cu peri lungi, apoi clatit cu apa la presiune de retea, adica mai deloc.
La final, obligatoriu, drum lung, sute de km, ca sa se usuce ingrozitor de bine si, mai ales, cat mai repede.
Altfel, mai bine nu.
WRX SW 2002

« Reply #9 on: January 25, 2025, 07:50:13 AM »
Multumesc! Deci mai am de asteptat si timp sa ma gândesc daca o fac sau nu.
M-am trezit, la propriu, cu tot felul de intrebari. Ea are acum 138.000 km. In afara de ulei, ar mai trebui sa ma gândesc sa ii schimb ceva? S-o duc la reprezentanta din Timișoara, eu locuind in Oradea, sau la un simplu mecanic?

MihaiFlorescu

• *
  • 14096
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #10 on: January 25, 2025, 09:12:19 AM »
Bine ai venit! Am mutat eu toate postarile intr-un singur loc. Sa te bucuri de masina si sa nu ai probleme!

Referitor la intrebarile tale: mergi la service autorizat pentru revizii si da, motorul se poate spala de catre o persoana cu simt de raspundere la un atelier de detailing sau acasa cu ceva instructiuni si produse/unelte, in nici un caz la spalatoria de cartier.

Muttley

• 5205
« Reply #11 on: January 25, 2025, 09:28:01 AM »
Daca-ntradevar va este draga masina de nu e voie, un prim pas ar putea fi lecturarea atenta a manualului utilizatorului. Ma astept sa aiba in jurul a 1000 pagini pentru modelul asta.
Acolo, la capitolul intretinere periodica, ar trebui sa fie informatii complete despre intervalele de schimb.
Cateva exemple:
- lichidul de frana, ignorat de majoritatea, se inlocuieste la 2-3 ani, fiind mare amator de umezeala.
- filtre de aer motor, habitaclu, se verifica si inlocuiesc relativ des, functie de cantitatea de praf din atmosfera, care in tara asta e insemnata.
- ulei cutie si/sau ulei diferentiale. Dat fiind specificul si riscurile asociate modelului, se schimba mult mai des decat prevede manualul.
- antigelul motor. Cel de prim montaj (fabrica) se prea poate sa mearga lasat mai mult, trebuie vazut ce precizeaza manualul. Insa odata inlocuit, frecventa de inlocuire devine fixa si durata scade, la cativa ani.
- bujii motor.
Si dupa cum vi s-a indicat, pentru uleiul de motor si filtru ulei motor, puteti linistita injumatati intervalul de schimb recomandat.

Daca nu exista un istoric clar si sigur al interventiilor anterioare, se va presupune ca operatiile de intretinere nu s-au facut si se vor face de urgenta.

Personal, din nou, in ideea ca relatia cu masina e una speciala, as recomanda grav de tot un tratament anticoroziv. Reprezentanta Subaru din Brasov ofera serviciul asta.
Si da, reprezentantele Subaru sunt cea mai buna varianta de departe. Exista la Brasov, Bucuresti, Cluj, si am impresia ca si la Sibiu.

Iar la inspectie se for verifica articulatii, frane, anvelope (vechimea lor e la randu-i importanta) si alte componente mecanice care pot cere inlocuire.
« Last Edit: January 25, 2025, 09:30:47 AM by Muttley »
WRX SW 2002

dan_b

• 1354
« Reply #12 on: January 25, 2025, 10:32:12 AM »
Felicitari, drumuri bune si frumoase!
Generic vorbind, am aceleasi recomandari - prima vizita (macar) sa fie la reprezentanta, revizii la 10.000 km (ideal tot la reprezentanta, pt ca acolo se cunosc mai bine particularitatile unui Subaru vs service multimarca), lectura manual.
Eu sunt din Bucuresti, dar imi fac reviziile si alte mofturi la Brasov, la Auto Kino.
ex Subaru Forester 2009, 2.0 benzina.

« Reply #13 on: January 26, 2025, 21:28:44 PM »
https://imgur.com/a/uZWwqlC
Mi-a spus fostul prieten al Rodicai sa va impartasesc consumul pe care l-am scos, Bucuresti-Oradea, via Sibiu, cu depasiri la 160 km/h, dar si mers lent in coloana.
Reviziile au fost facute doar la AutoKino Brasov, eu sunt a treia relatie serioasa a ei.
Referitor la tratament, va referiti la spray-ul cu silicon aplicat pe dedebt ca sa nu ruginesca? Mi-a zis ca l-a facut la 2 ani si voi continua din toamna (la implinirea termenului).
O sa ma inarmez cu rabdare sa ma pun cu burta pe manual. Pana atunci, cu ce imi recomandati sa alimentez? Consumul nesperat de mic l-am scos cu benzina 98 de la Rompetrol.
Maine intentionez sa ma uit si pe carte sa vad exact ce motor avem.
Multumesc pentru mesajele redirectionate, inca invat.

« Reply #14 on: January 26, 2025, 21:37:41 PM »

rexkroki

• 97
  • 2016 Outback 2.5i Tungsten Metallic
« Reply #15 on: January 26, 2025, 21:46:16 PM »
Mulți km cu zambetul pe buze la volanul Rodicăi. :)

Respectând graficul de intreținere din manual, al meu Outback a depășit 174.000 km fără nici o problemă tehnică.

Eu am alimentat în majoritatea cazurilor cu benzină de 95.
« Last Edit: January 26, 2025, 21:55:14 PM by rexkroki »