Cinteza maronie
Subaru club Romania

Cinteza maronie

Re: Cinteza maronie
« Reply #60 on: February 14, 2025, 17:34:56 PM »
Incercati sa aduceti rotita incadrata de chenar in pozitia indicata de sageata.

Parca arata putin diferit, dar cobor si verific. Mulțumesc!

dan_b

• 1388
« Reply #61 on: February 14, 2025, 18:29:55 PM »
Cred ca acela este doar nivelul de sensibilitate pt senzorul de ploaie - adica intervine mai des sau mai rar - jos e mai des, sus mai rar.
Nu e temporizator clasic, adica nu are un interval definit, ci doar sensibilitatea senzorului.

Se poate lasa in jos de tot, deci rotit spre jos, iar pt sensibilizare extra se poate da de maneta pe stergere continua cateva secunde, apoi din nou la loc pe modul senzor de ploaie (asazisul temporizator) si apoi ramane sensibil o vreme.

Am avut la fel si la alta japoneza, idem e si la Isuzu acum.

ex Subaru Forester 2009, 2.0 benzina.

« Reply #62 on: February 25, 2025, 22:17:37 PM »
Parca arata putin diferit, dar cobor si verific. Mulțumesc!
https://imgur.com/a/1CBQVsq
Asa arata.

« Reply #63 on: February 25, 2025, 22:19:32 PM »
Cred ca acela este doar nivelul de sensibilitate pt senzorul de ploaie - adica intervine mai des sau mai rar - jos e mai des, sus mai rar.
Nu e temporizator clasic, adica nu are un interval definit, ci doar sensibilitatea senzorului.

Se poate lasa in jos de tot, deci rotit spre jos, iar pt sensibilizare extra se poate da de maneta pe stergere continua cateva secunde, apoi din nou la loc pe modul senzor de ploaie (asazisul temporizator) si apoi ramane sensibil o vreme.

Am avut la fel si la alta japoneza, idem e si la Isuzu acum.
Problema e ca la primal nivel, pentru ploaie razleata, stergatoarele nu se misca decat cand misc eu de rotita, iar in cazul unei ploi razlete, nivelul 2 e prea alert.

« Reply #64 on: March 06, 2025, 09:44:34 AM »
https://imgur.com/a/iNrACfG
Nu am mers la vale :) Poate a fost de la tocuri, o sa urmăresc.

dan_b

• 1388
« Reply #65 on: March 06, 2025, 10:22:43 AM »
Pare un drum de 45 minute, cu o viteza medie de 60 km/h, deci e normal sa consume 6%.
La viteze de pana in 100 km/h inclusiv, am avut consum similar pe un Forester model 2009, benzina.
Consumul mare apare in orase aglomerate, la ore de varf sau pe autostrada, la viteze de peste 120 km/h.
La Forester ma uitam cu cati L/100 merg, nu cu cati km/h :) Daca ma grabeam, zic.

« Reply #66 on: March 06, 2025, 13:04:19 PM »
Pare un drum de 45 minute, cu o viteza medie de 60 km/h, deci e normal sa consume 6%.
La viteze de pana in 100 km/h inclusiv, am avut consum similar pe un Forester model 2009, benzina.
Consumul mare apare in orase aglomerate, la ore de varf sau pe autostrada, la viteze de peste 120 km/h.
La Forester ma uitam cu cati L/100 merg, nu cu cati km/h :) Daca ma grabeam, zic.
Fostul proprietar ma avertizase ca nu pot scoate sub 8,3. M-am bucurat cu atat mai mult cu cāt nu mi-am propus sa vad cāt de jos pot duce consumul, dar acum īnțeleg ca nu e o realizare. :) Am sesizat ca are o inerție foarte evidenta din care parca merge singura in anumite momente.
Da, am observat ca peste 120 km/h creste și parca nici diferenta atat de mare nu e īntre consumul la 120 și la 120+.

dan_b

• 1388
« Reply #67 on: March 06, 2025, 17:00:27 PM »
Probabil si masina se bucura de noul stil de condus, cine stie :)