Cinteza maronie
Subaru club Romania

Cinteza maronie

Re: Cinteza maronie
« Reply #60 on: February 14, 2025, 17:34:56 PM »
Incercati sa aduceti rotita incadrata de chenar in pozitia indicata de sageata.

Parca arata putin diferit, dar cobor si verific. Mulțumesc!

dan_b

• 1411
« Reply #61 on: February 14, 2025, 18:29:55 PM »
Cred ca acela este doar nivelul de sensibilitate pt senzorul de ploaie - adica intervine mai des sau mai rar - jos e mai des, sus mai rar.
Nu e temporizator clasic, adica nu are un interval definit, ci doar sensibilitatea senzorului.

Se poate lasa in jos de tot, deci rotit spre jos, iar pt sensibilizare extra se poate da de maneta pe stergere continua cateva secunde, apoi din nou la loc pe modul senzor de ploaie (asazisul temporizator) si apoi ramane sensibil o vreme.

Am avut la fel si la alta japoneza, idem e si la Isuzu acum.

ex Subaru Forester 2009, 2.0 benzina.

« Reply #62 on: February 25, 2025, 22:17:37 PM »
Parca arata putin diferit, dar cobor si verific. Mulțumesc!
https://imgur.com/a/1CBQVsq
Asa arata.

« Reply #63 on: February 25, 2025, 22:19:32 PM »
Cred ca acela este doar nivelul de sensibilitate pt senzorul de ploaie - adica intervine mai des sau mai rar - jos e mai des, sus mai rar.
Nu e temporizator clasic, adica nu are un interval definit, ci doar sensibilitatea senzorului.

Se poate lasa in jos de tot, deci rotit spre jos, iar pt sensibilizare extra se poate da de maneta pe stergere continua cateva secunde, apoi din nou la loc pe modul senzor de ploaie (asazisul temporizator) si apoi ramane sensibil o vreme.

Am avut la fel si la alta japoneza, idem e si la Isuzu acum.
Problema e ca la primal nivel, pentru ploaie razleata, stergatoarele nu se misca decat cand misc eu de rotita, iar in cazul unei ploi razlete, nivelul 2 e prea alert.

« Reply #64 on: March 06, 2025, 09:44:34 AM »
https://imgur.com/a/iNrACfG
Nu am mers la vale :) Poate a fost de la tocuri, o sa urmăresc.

dan_b

• 1411
« Reply #65 on: March 06, 2025, 10:22:43 AM »
Pare un drum de 45 minute, cu o viteza medie de 60 km/h, deci e normal sa consume 6%.
La viteze de pana in 100 km/h inclusiv, am avut consum similar pe un Forester model 2009, benzina.
Consumul mare apare in orase aglomerate, la ore de varf sau pe autostrada, la viteze de peste 120 km/h.
La Forester ma uitam cu cati L/100 merg, nu cu cati km/h :) Daca ma grabeam, zic.

« Reply #66 on: March 06, 2025, 13:04:19 PM »
Pare un drum de 45 minute, cu o viteza medie de 60 km/h, deci e normal sa consume 6%.
La viteze de pana in 100 km/h inclusiv, am avut consum similar pe un Forester model 2009, benzina.
Consumul mare apare in orase aglomerate, la ore de varf sau pe autostrada, la viteze de peste 120 km/h.
La Forester ma uitam cu cati L/100 merg, nu cu cati km/h :) Daca ma grabeam, zic.
Fostul proprietar ma avertizase ca nu pot scoate sub 8,3. M-am bucurat cu atat mai mult cu cât nu mi-am propus sa vad cât de jos pot duce consumul, dar acum înțeleg ca nu e o realizare. :) Am sesizat ca are o inerție foarte evidenta din care parca merge singura in anumite momente.
Da, am observat ca peste 120 km/h creste și parca nici diferenta atat de mare nu e între consumul la 120 și la 120+.

dan_b

• 1411
« Reply #67 on: March 06, 2025, 17:00:27 PM »
Probabil si masina se bucura de noul stil de condus, cine stie :)

« Reply #68 on: March 31, 2025, 14:50:44 PM »
Acum ca pericolul a trecut, pot sa va spun despre aventura mea involuntara de ieri. Se face ca m-am dus la padure (o padure in care nu mai fusesem, aflata la vreo 60 de km de Oradea) in cautare de eventuale urechiuse de lemn. Am parcat langa un canton si am plecat la plimbare. Am gasit de o porție zdravana dupa o plimbare de o ora si mai bine. Era chiar si leurda, dar mai aveam acasa. Ulterior am zarit si urzici, dar cui i-au mai trebuit? Cand sa plec, am zis sa incerc drumul forestier ce mergea spre inima padurii. Ce a urmat a fost inceputul unei zile de pomina, dar cu final fericit pe care cred ca mi-o voi aminti, peste un timp, doar cu voie buna si un ras sanatos (de propria prostie, la limita cu inconstienta). Ca sa nu insist cu prea multe detalii, am mers aproximativ 4 ore pe noroi de 30 de cm, pante abrupte pline de noroi și pietre, drum ingust cu prăpastie in dreapta de pe unele porțiuni trebuind sa dau cu spatele după ce am realizat ca rotile (cauciucuri de iarna) patinau si mergeau unde vor ele, nu unde vreau eu. Nu pot sa va spun cum imi bătea inima sa-mi spargă pieptul și cum m-am intors acasă cu 2 kg mai slaba (fara a avea neapărat de unde sa dau jos), justificate prin transpirația pe care am crezut-o doar metaforica. De ce am continuat? Pentru ca era drumul asa prost încât am decis ca nu ma mai întorc pe acolo (era și ingust), sperând ca ma așteaptă ceva mai bun. Nu stiu la voi, dar in Bihor ploua de câteva zile. Am mai trecut printr-o balta de aproape jumătate de metru (măsurată cu batul anterior) la ieșirea căreia ma astepta o panta cu unghi de aproximativ 40 de grade (după estimările mele imprecise). Nu mai spun de toate crengile pe care le-au luat cu burta și cu lateralele. La (aparent) final, am ajuns lângă un bazin de apa in the middle of nowhere unde drumul se trifurca. Am incercat toate variantele, dupa care m-am intors (cu muuuult noroc, întregi amandoua). Am decis sa o las acolo și sa o iau pe jos. Urcasem o bucata de drum și văzusem ca de pe vârful dealului (la ieșirea din padure), in depărtare se zareau niște case intr-un sat răsfirat. E redundant sa precizez ca nu aveam semnal si ca Locus map nu mi-a fost de mare ajutor. De cum am ajuns in dreptul caselor (în parte parasite), caini mari, ciobănești au sărit la mine. Îngerul m-a protejat și de ei. Intr-o curte am zărit o doamna in varsta de unde urma sa vina salvarea mea. I-am cerut niște apa și asteptand-o sa-mi umple sticla, a apărut o Toyota ce semăna, mai degraba, cu un tanc. Șoferul era fiul doamnei, pasionat de offroad care s-a oferit sa ma tracteze. Pentru ca m-a văzut hiperventilata la gandul ca trebuie sa țin de volan (deja se innopta) si sa mai (încerc sa) virez din spate, s-a oferit sa-si aduca un prieten care sa o conducă. Tancul lui a reușit sa o readuca pe printesa in civilizație in conditii de siguranta. Rodica nu a pățit nimic pana la final. Eu am primit o lecție pe cinste și am inteles tilcul vorbei auzite acum vreo 2 săptămâni: nu-i moneda ca dolaru' si masina ca Subaru. Iar Dumnezeu sa le dea sănătate și fericire băieților și doamnei!
« Last Edit: March 31, 2025, 14:54:37 PM by Mizoteris »

NicNic

• 246
« Reply #69 on: March 31, 2025, 15:21:53 PM »
Frumoasa poveste. Întâmplată unui un adevărat subarist.

Din cele povestite, mai subliniez o povață:
Nu pleca pe drumuri grele singură. Nici șoferul sa nu fie singur, si nici mașina sa nu fie singură!

PS:
Știu din experiența mea cât sunt de corecte aceste sfaturi....
« Last Edit: March 31, 2025, 15:23:20 PM by NicNic »
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Visi - un SH 2009 diesel

dan_b

• 1411
« Reply #70 on: March 31, 2025, 16:08:17 PM »
Frumoasa poveste :)
Felicitari pt reusita, pentru ca nu te-ai pierdut cu firea si ai facut echipa cu masina!
Ca idee, sunt sigur ca te-ai fi intors si pe unde ai venit, pe unde ai urcat, dar a fost extraordinar ca a aparut solutia de asistenta offroad :)
Subaru trece prin orice, atat timp cat nu ramane suspendat - dupa cum s-a si vazut, cu emotiile aferente.

« Reply #71 on: March 31, 2025, 16:16:35 PM »
Frumoasa poveste. Întâmplată unui un adevărat subarist.

Din cele povestite, mai subliniez o povață:
Nu pleca pe drumuri grele singură. Nici șoferul sa nu fie singur, si nici mașina sa nu fie singură!

PS:
Știu din experiența mea cât sunt de corecte aceste sfaturi....
Inteleg și cam cunosc argumentele, dar mai cunosc și "măreția frigului" care te cuprinde când ești departe de orice. Oricum, e clar ca mai departe de drumuri forestiere care duc către trasee montane marcate nu voi mai apuca!

« Reply #72 on: March 31, 2025, 16:18:12 PM »
Frumoasa poveste :)
Felicitari pt reusita, pentru ca nu te-ai pierdut cu firea si ai facut echipa cu masina!
Ca idee, sunt sigur ca te-ai fi intors si pe unde ai venit, pe unde ai urcat, dar a fost extraordinar ca a aparut solutia de asistenta offroad :)
Subaru trece prin orice, atat timp cat nu ramane suspendat - dupa cum s-a si vazut, cu emotiile aferente.
Cred ca a mea contribuție pentru reușită e minima. Ea a facut cam toți banii. Nu m-as fi gandit ca trece prin asa ceva. Acum încep sa vad ce am alături. :)

dan_b

• 1411
« Reply #73 on: March 31, 2025, 18:27:08 PM »
Acum, ca stii, have fun! :)
Cu precautie si, mai ales, coechipieri, Subaru ofera super experiente pe drumuri in natura.

« Reply #74 on: March 31, 2025, 22:16:17 PM »
Acum, ca stii, have fun! :)
Cu precautie si, mai ales, coechipieri, Subaru ofera super experiente pe drumuri in natura.
Multumesc frumos! La multe aventuri cu final fericit! Tuturor!

NicNic

• 246
« Reply #75 on: March 31, 2025, 23:42:32 PM »
Inteleg și cam cunosc argumentele, dar mai cunosc și "măreția frigului" care te cuprinde când ești departe de orice. Oricum, e clar ca mai departe de drumuri forestiere care duc către trasee montane marcate nu voi mai apuca!

Nu cred ca vei renunta la aventura ...
Dupa cum ai povestit, clar ca te-ai simtit deosebita, la final ... :)
Ar fi pacat sa renunti la astfel de senzatii.

PS: Unii cunosc "frigul", altii cunosc "turma de iepuri", depinde care cum asociaza experienta traita.
« Last Edit: March 31, 2025, 23:45:01 PM by NicNic »
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Visi - un SH 2009 diesel

« Reply #76 on: April 01, 2025, 09:38:25 AM »
Nu cred ca vei renunta la aventura ...
Dupa cum ai povestit, clar ca te-ai simtit deosebita, la final ... :)
Ar fi pacat sa renunti la astfel de senzatii.

PS: Unii cunosc "frigul", altii cunosc "turma de iepuri", depinde care cum asociaza experienta traita.
Mai degraba am simtit-O pe ea deosebita. :)
Ma uitam lung, dupa ce am spalat-o, la zgârieturile rezultate. Era impecabila când am luat-o și afirmam sus și tare ca e genul de masina careia ii sta bine cu urme. Acum ma confrunt cu propria ipocrizie, încercând sa o depășesc. Pe timp de pace multi viteji se arata se spune pe buna dreptate. Dar da, si eu simt ca ne așteaptă multe aventuri împreună, toate cu final fericit. :)
« Last Edit: April 01, 2025, 09:40:13 AM by Mizoteris »

dan_b

• 1411
« Reply #77 on: April 01, 2025, 14:28:10 PM »
Ies la polish :)
Dupa alte cateva plimbari memorabile, primeste o polishare si e ca noua :)

« Reply #78 on: April 01, 2025, 14:36:22 PM »
Ies la polish :)
Dupa alte cateva plimbari memorabile, primeste o polishare si e ca noua :)
Multumesc! Cred ca aveam nevoie sa aud asta. :) conferindu-i sex feminin, ii asociez și un interes pentru partea "cosmetica".