Salut (din nou)
După experiența bună avută cu un Forester SH (
https://www.subarufanclub.ro/forum/index.php/topic,4367.msg148975.html#new), contextul și oportunitatea a făcut să ajung la un Outback, decizie pe care am luat-o destul de rapid. Mașina era de ceva timp la vânzare, eu am cumpărat-o de la Autokino (ca rezultat al unui buyback al proprietarului anterior). Deși inițial nu căutam unul roșu, a început să înțeleg culoarea, iar acum îmi place.
Este vorba de un Outback MY2017 - cu inmatriculare 2018, 2.5, platinum. Este varianta fără facelift dar în contextul personal a făcut să fie ceva ce chiar căutam. M-am bucurat să văd că are eyesight cu pilot adaptiv și Harman Kardon. Plus că achiziția de la Autokino a venit și cu un soi de încredere suplimentară (mașina a venit și cu 6 luni garanție + o revizie în momentul achiziției).
Nu am foarte multe poze, am cumpărat mașina miercurea trecută, iar de atunci am făcut aproximativ 1500km.
Ca primă impresie, e o diferență mare față de Foresterul SH, e mult mai confortabilă, iar pentru mine, motorul de 2.5 se simte bine. Nu e deloc o mașină sportivă, dar nici eu nu sunt. e ok. În plus.. se simte semnificativ mai grea și mai mare decât SH.
În următoarea perioadă ce vreau să fac este să am încredere tehnic în primul rând în cum funcționează mașina - urmăresc consumul de ulei momentan și desigur aud niște mici zgomote pe la treceri mici de denivelări (dar Harman Kardon face ca ele să nu mai fie dacă dau mai tare); am de făcut și câteva elemente estetice (grila care este distrusă de souții de spălare, câteva retușuri ale vopselei și un trim interior), parbriz ++. Probabil voi mai observa și altele și... mereu găsești ceva de făcut.
Pe lângă acestea voi căuta un alt set de jante, aș prefera pe 17 pentru un set de anvelope A/T pe care să le folosesc când plec la plimbări pe drumuri forestiere. Fiind mai spațios decât SH-ul, sper să mă înțeleg bine cu el și pe drumuri forestiere.
Din fericire - așa cred

) - mașina a fost servisată numai la SMT și AK, uleiul în CVT fiind schimbat la 60/113k km, Acum are 148 și voi face schimbul la 180.
Voi construi în jurul topicului un soi de jurnal, sper eu cu cât mai puține probleme și cât mai mult elemente ce mă entuziasmează.
Urmează să o și înmatriculez, iar imaginile sunt cele făcute după achiziție, nimic special. Dar am zis să fie și ceva roșu în acest topic.