nou maretz thread cu Hyundai i20 N (nu ca as fi mare fan threaduri cu alte masini pe forumul subaru dar avand in vedere ca subaru-urile cam dispar incet incet .. asta e)

jucarie luata cu scopul de a inlocui pejos 107 in oras si un pic de fun adiacent, fabricata in 2023 candva, prima inmatriculare in 03.2024 in jermania si ajunsa la mine in 03.2025 cu 4900km
prima impresie: e distractiva , nu la nivelul subaru - mai degraba in alt fel dar e distractiva, mai vedem dupa ce dispare "hype-ul" de masina noua (la mine

)
chestii care imi plac:
- faptul ca ai un singur buton (N-ul) sa dezactivezi la apasare scurta toate prostiile aferente masinilor noi (start stop, lane assist, chestia de franeaza singura si restul 7 sisteme din 3 litere cu camere si senzori care se baga peste sofer) - BIG LIKE
- tot pe butonul ala N mai ai de fapt 2 setari custom N1 si custom N2 , deci in total un soi de 3 harti N

si la fiecare dintre ele poti preseta/salva chestiile activate/dezactivate cum ziceam mai sus + regim motor (vreo 3 feluri) + feeling directie (vreo 3 feluri) + sunet motor (vreo 3 feluri) + setari ESP (vreo 3 feluri)
- are tot felul de prostioare din astea distractive de copii: pops&bangs , rev match , launch ctrl, evacuare cu clapeta - momentan sunt fun
- feelingul mi se pare ok, sta pe drum, iti da incredere & feedback
chestii mai meeh :
- motorului parca ii lipseste un pic de power/raspuns/something , nu ca ma asteptam sa fie extra mega super racheta (are 204 cai la 1200kg) dar sincer prima impresie este ca ceva lipseste/ar mai merge in zona aia

- as zice de frane ca sunt slabe (m-au speriat de 2 ori pe franari de la 120+) dar cred ca de fapt sunt all season-urile cu care a venit, le schimb zilele astea si mai vedem dupa.... daca nu ... RC5+ sau ceva de genul
- muulte butoane, dar macar sunt butoane fizice nu doar ceva tableta infipta acolo
- raza de bracaj muuult mai mare ca la pejos 107
deci per ansamblu e faina, nu se va canibaliza clar cu subaru - ceea ce nu e rau, mai revin dupa mai multi km