trepidatii volan
Subaru club Romania

trepidatii volan

celalalt

Răspuns: trepidatii volan
« Reply #20 on: May 04, 2011, 16:40:13 PM »
Se face rodaj e si un topic pe aici pe undeva.Parerea mea e ca daca vrei sa ai discurile bune mai mult timp,primii 500 de km sa nu franezi deloc  ;D ;D ;D
Cat despre garantie,  cerele ceva scris in care sa scrie negru pe alb de ce nu ti se acorda garnatia.Cu faza asta s-au pisat si pe mine atunci,pana m-am invatat minte.Si am schimbat pe garantie,amortizoare spate,butoane usa stanga,volan momo si chiar si emblema dupa spate care era fisurata pe dinauntru...Si totul stampilat si semnat de toti cei posibil raspunzatori.Daca nu te descurci,vin acolo cu tine,ca de mult nu am mai batut pe cineva...Imi iau si tablele... :D

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
  • Life is too short to drive a boring car!

Cristi

• 190
« Reply #22 on: May 04, 2011, 17:43:29 PM »
Asa am sa le si cer:D pentru ca nu sunt ieftine si sper sa ma tina mult si bine,nu  sa nu fie iar aceeasi problema.Oricum ma gandesc ca daca sunt si de marca si laudate de multa lume nu o sa am probleme.Maine la ora 12 am programare la ei. Am sa folosesc franele dupa cum am citit la ce mi-a dat Mihai.Am sa va tin la curent sa va zic cum se comporta masina cu discuri sport noi:D
Multumesc
Subaru Forester 2,5xt

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #23 on: May 04, 2011, 20:32:09 PM »
 ::) ... omu' cat traieste invata, dar tot prost moare! - spune o vorba din batrani. Cand o sa schimb discurile, sper nu prea curand, am sa fac si eu rodajul la discuri!
No school, no job, no problem!

Forester SG5 Cross Sport JDM
Forester SH SX

alias

• 152
« Reply #24 on: May 05, 2011, 00:01:28 AM »
Am mai fost azi la ei si iar am discutat cu ei dar nimic.Se folosesc de treaba ca in cartea de garantie intra discurile la consumabile.I-am intrebat daca fac diferente intre subaru su outback si dadeau din umeri ca eroarea ii ft mica si pt asa ceva nu primesc accept...numai daca eroarea era mai mare.in fine, nu am vrut sa mai lungesc treaba asta pt ii vedea ca nu erau dispusi sa mi le schimbe pe garantie.Am facut comanda de Zimmerman  perforate si maine mi le si monteaza.Trebuie sa le fac un rodaj? Adica sa merg finut cu ele primele sute de km?

Ei bine, in aceasta discutie nu trebuia sa intrii. Milimetrii si allte chestii. Pentru ca tu nu ai cumparat si nu ai in garantie niste milimetri.
Masina nu merge in parametrii este problema lor. De ce nu merge ???? ca intampaltor este de la discuri... nu ne pasa. Crezi ca bunicii mele din Americi, filolog de meserie ii spuneau ceva milimetrii aia si explicatiile tehnice??

Sau, alta abordare: ce ai tu acum, o masina (in garantie) cu defectiuni la sistemul de directie si franare (parca asa este exprimarea in regulament), reprezinta pericol in circulatia pe drumurile publice. La 11.000 km... In caz de necaz probabil ai fi avut mari probleme...

Sau altfel: tu ai un produs in garantie care nu mai funtioneaza in parametrii. Ei zic ca din vina ta, tu,  ca e din vina lor. Dar cine sunt ei sa stabileasca vinovatia ta?

Putem continua sa filosofam, parerea mea este sa nu te lasi fraierit, nici macar daca e vorba de o masina de ras, Crere-ti drepturile, cere documente semnate si stampilate cu nume in clar si functia pe care o ocupa cel care semneaza. Cel care a facut expertiza, cel care a luat decizia administrativa, etc.

Ce-ti spun eu aici nici macar nu are legatura de discurile tale, ci sunt chestiuni de principiu pana la urma. 
Subaru Forester 2.0 MY-->08
ex Subaru Impreza 1.5 MY 08-->
ex Subaru Outback 2.5 2005

rzw75

• *
  • 1669
  • ex
« Reply #25 on: May 05, 2011, 10:12:05 AM »
corect 100% ce spune alias

dar... ma surprinde faptul ca SMT nu reactioneaza cum este de asteptat la o problema atat de simpla si care nu implica expertize sofisticate...

asadar, eu dupa cum stiti deja (pentru am mai scris pe acest forum) am avut diverse probleme cu piese care erau in garantie si pe care cei de la SMT mi le-au schimbat fara probleme, si fara alte comentarii sau justificari.
ce vreau sa subliniez e ca SMT au procedat foarte corect cu mine de fiecare data si cu masini diferite (Impreza WRX si Outback-ul actual)
nu vreau sa-i laud pentru ca nu am de ce, era datoria lor sa procedeze asa, nu au facut nimic in plus.

@ Cristi : incearca sa vorbesti cu seful de service (Dl Atmacov) care mie mi s-a parut foarte profi si corect.

bafta!
ex Impreza '05 Wagon 2,5 RS
ex Forester 2,5 XT
ex Outback 2,5
ex Impreza 2,5 WRX

:) Speed Triple 1050 R

Cristi

• 190
« Reply #26 on: May 05, 2011, 17:43:40 PM »
Intradevar aveti dreptate si cu toate ca le-am zis ca sunt defecte de fabrica sau ca dc mie nu mi le schimba dar la altii da sau ca eraoarea e foarte mica dar vibratiile sunt destul de mari nu am reusit sa mi le schimbe pe garantie.Pana la urma am fost nevoit sa-mi cumpar eu discuri daca vroiam sa fiu satisfacut de franare.Sunt neseriosi.Azi am fost si mi-am schimbat discurile originale cu unele Zimmerman sport perforate.La prima impresie franeaza mult mai bine desi nu am exagerat cu franarea.Am cerut garantie pe discurile acestea in caz de crapare, ovalizare sau alte probleme.
Mentionez ca eu sunt din  Cluj-Napoca iar schimbul de discuri s-a facut la SMT din Cluj.Ma costat 900 de lei toata treaba asta: 400 de lei discul iar 100 de lei manopera si testul de frana.As vrea sa va pot atasa si o poza cu testul de frana dar nu stiu cum:D poate ma ajutati voi.
Subaru Forester 2,5xt

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
  • Life is too short to drive a boring car!
Rspuns: trepidatii volan
« Reply #27 on: May 05, 2011, 18:14:01 PM »
In sectiunea Feedback gasesti un tutorial foto si unul video. Bafta!

Cristi

• 190
« Reply #28 on: May 05, 2011, 22:51:51 PM »
Mersi Mihai.
Subaru Forester 2,5xt

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #29 on: May 05, 2011, 23:40:19 PM »
Bai frate, da' nesimtiti mai sunt astia de la SMT! Adica nu-ti schimba discurile ovalizate pe garantie, te duci si-ti ei tu altele pe bani tai si ... iti ia si bani sa ti le schimbe!!! ???
Cred ca urmeaza sa-ti scoata sistemul de franare din garantie ca nu ai cumparat discurile de la ei si nu sunt stock !!!

Forester SH SX

faur

« Reply #30 on: May 09, 2011, 16:02:25 PM »
Cristi, de unde ai luat discurile, de la Subaru Cluj? Comercializeaza ei discuri?

Multumesc,
Ionut
Subaru Forester Diesel 2011

celalalt

« Reply #31 on: May 09, 2011, 16:08:57 PM »
Deci noi pana acum am vorbit despre SMT Cluj?Pffffffffffffff......

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #32 on: May 09, 2011, 17:08:01 PM »
 ;D S-a prins si Serban!  ;)
Nu cred ca SMT au si alte discuri decat stock... , iar daca nu le-a luat de al ei, nu-i da garantie. Daca a luat de la ei si se ovalizeaza, Cristi este vinovat  ca ... a franat prea des si ne profesional... :D

Forester SH SX

Cristi

• 190
« Reply #33 on: May 09, 2011, 19:58:12 PM »

[IMG=http://img810.imageshack.us/img810/83/img0224w.jpg]http://[/img]

Imi cer scuze ca mi-a luat atata timp sa atasez poza, dar am fost ocupat in ultima vreme. Dupa cum a promis poza cu testul de frana: [IMG=http://img810.imageshack.us/img810/83/img0224w.jpg][/IMG]
Se vede?
Subaru Forester 2,5xt

Cristi

• 190
« Reply #34 on: May 09, 2011, 20:05:47 PM »
@Ionut: De la SMT din Cluj am luat discurile insa nu cred ca ei comercializeaza ei asa ceva dupa cum zicea si Stefan. Mi-au dat garantie pe discuri in caz de crapare, defecte din fabrica etc..Le-am si zis sa sper sa nu mai am probleme si ce astea ca vin si am pretentia ca de data asta se fie schimbate pe garantie.Oricum sper sa nu se intample asa ceva.Am facut 200 de km cu discurile si va spun ca este o diferenta imensa intre cele stock si cele actuale.Distanta de franare este mult mai mica, se racesc mult mai repede si cel mai important nu-mi mai trepideaza volanul.Sunt ft multumit de investitia facuta.Am si facut "rodajul" dupa cum arata pe linkul postat de Mihai.
@Serban: de SMT din cluj vorbeam:D
O zi faina tuturor!
Subaru Forester 2,5xt

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #35 on: May 09, 2011, 21:10:21 PM »
Ai schimbat si placutele sau le-ai pastrat pe cele vechi?

Forester SH SX

alias

• 152
« Reply #36 on: May 10, 2011, 00:46:34 AM »
la orice "pesa" montata in service de reprezentanta/service autorizat, exista garantie. Prin lege. Chiar daca nu o vrei sunt obligati sa ti-o acorde. Si pentru piesa si pentru montaj.
Si ca sa spulberam si mitul cu " nu acordam garantie la piesele aduse de client" evident ca nu acorda garantie la piesa, piesa poarta garantia acordata de vanzator, iar service-ul iti acorda garantia pentru lucrarea lor (montaj/calibrare sau orice altceva mai fac ei cu piesa respectiva).
Oricum, nu au voie sa o monteze daca nu este omologata. Sau te pun sa dai in scris si atunci este raspunderea ta.

Luam situatia urmatoare: Ei nu au bucse de bascula pe care trebuie sa ti le schimbe pe garantie. Nu vrei sa stai cu masina pe bara, (caci ei au scos bucsele si abia dupa asta te suna). Tu te duci, cauti si aduci bucse omologate, din catalog. Ei la montaj strica o bucse, e problema lor. Sau o monteaza incorect si crapa in 3 luni. E problema lor. Sau a furnizorului de bucse.  Asta daca bucsa este defecta.  Si tot asa... :)

Subaru Forester 2.0 MY-->08
ex Subaru Impreza 1.5 MY 08-->
ex Subaru Outback 2.5 2005

Cristi

• 190
« Reply #37 on: May 10, 2011, 11:01:56 AM »
Placutele au ramas cele vechi.
Subaru Forester 2,5xt

« Reply #38 on: June 09, 2011, 12:29:57 PM »
Am ajuns la 136k cu al meu 2.5XT, MY2007. Asta in 4 ani.
Mi-am comandat azi discuri fata si placute noi, pentru prima data after market (am comandat brandul EBC, respectiv discurile http://www.ebcbrakesdirect.com/search/default.asp?part=gd1344&x=0&y=0&v1=car&t1=# si placutele http://www.ebcbrakesdirect.com/search/default.asp?part=DP31661C&x=0&y=0&v1=car&t1=#.
A folosit vreunul din voi brandul asta?

Cristi

• 190
« Reply #39 on: June 10, 2011, 20:31:57 PM »
Multi km fara incidente.Sincer nu am auzit de acest brand.Cat te-a costat in total?
Sa ne zici cum se comporta masina :D
Subaru Forester 2,5xt