trepidatii volan
Subaru club Romania

trepidatii volan

Cristi

• 190
trepidatii volan
« on: April 28, 2011, 12:39:58 PM »
Salut. Am si eu o problema. La viteze de peste 100km/h imi trepideaza volanul la franare.Sa nu-mi fie bine echilibrate rotile sau sa-mi fie ovalizate discurile? Daca sunt discurile intra in garantie? Multumesc anticipat.
Subaru Forester 2,5xt

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
Răspuns: trepidatii volan
« Reply #1 on: April 28, 2011, 14:35:36 PM »
Daca vibreaza numai la franare, inseamna ca ai discurile ovalizate! Vezi topicul cu Outback-ul care a schimbat discurile pe garantie.
” Succesuri ”! ;)
No school, no job, no problem!

Forester SG5 Cross Sport JDM
Forester SH SX

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #2 on: April 28, 2011, 14:45:01 PM »

Forester SH SX

Cristi

• 190
« Reply #3 on: April 28, 2011, 17:59:28 PM »
Mersi:D
Subaru Forester 2,5xt

Cristi

• 190
« Reply #4 on: May 03, 2011, 02:19:57 AM »
Maine am programare la SMT sa mi le verifice si sa-mi dea un verdict. Daca sunt intr-adevar discurile sper sa mi le schimbe pe garantie...oricum nu accept c ala o masina de 11 000 de km sa  i se ovalizeze discurle si nu am exagerat deloc cu franarea, iar problema asta o am de pe la 7000 de km.
Va tin la curent.
O zi faina!
Subaru Forester 2,5xt

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #5 on: May 03, 2011, 09:33:16 AM »
Bafta maine! Sa nu-i lasi sa te abureasca... ;)

Forester SH SX

celalalt

« Reply #6 on: May 03, 2011, 09:34:58 AM »
Daca cautam prin istoria acestui forum,sunt sigur ca undeva am scris patania mea cu discurile de frana.Se intampla inca de la 4000 de km,inainte de prima revizie de 5000.Intai si-a permis unu sa-mi spuna ca e picioru prost,apoi ca conduc prea sportiv si ca franez prea des si prea apasat.Ma rog...Ideea e ca mie mi-au vandut masina ca pe un SUV,care daca nu ma insel inseamna sport utility vehicle.Cuvintele lor atunci au fost,V-ATI LUAT O MASINA SPORTIVA CARE SE DESCURCA DE MINUNE SI PE TEREN ACCIDENTAT.Oricum am renuntat la acel moment si mi-am luat niste discuri cu care am 85k de cand le-am schimbat.Am lalait-o cu ele 30k...
Ca sa se inteleaga de ce evita schimbarea pieselor pe garantie,cand este cazul.Fiecare problema de genul asta este inregistrata si scade cota de fiabilitate a unei masini.Ei stiu foarte bine ce cum si cand cade la o masina,pentru ca le fac cu piese ieftine ca sa coste productia putin.
Si ca sa-l citez pe dnl X de la SMT(nu dau nume ca nu stiu,dar e si el pe forum ocazional) Se pisa subaru japonia pe noi la 5% cat vinde in romania fata de toata europa.
Masinile nu se mai fac asa cum se faceau.Daca vrei ceva sa tina cat universul,poate sa-ti iei un mercedes si nici de ala nu sunt prea sigur...

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #7 on: May 03, 2011, 09:56:55 AM »
Eu nu as m-ai paria pe Mercedes. Dupa ce au ” gresit ” cu Cobra, de au falimentat firmele de piese de schimb, nu s-a mai repetat ” greseala ”. Ca exemplu Sprinter-ul se face in Turcia si se cunoaste la fiabilitate!

Forester SH SX

celalalt

« Reply #8 on: May 03, 2011, 09:58:25 AM »
Mda,dar fata de cele frantuzesti de exemplu,sprinterul e masina de 1 milion de km...Scuze de offtopic

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #9 on: May 03, 2011, 09:58:54 AM »
Si nu i-as lasa pe cei de la SMT. As schimba discurile la ei pana se termina garantia!

Forester SH SX

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #10 on: May 03, 2011, 09:59:51 AM »
Mda,dar fata de cele frantuzesti de exemplu,sprinterul e masina de 1 milion de km...Scuze de offtopic
Nu stiu daca astea noi mai tin atata...

Forester SH SX

celalalt

« Reply #11 on: May 03, 2011, 10:44:15 AM »
Si nu i-as lasa pe cei de la SMT. As schimba discurile la ei pana se termina garantia!
Pe principiul time is money in varianta romaneasca...adica timp e si maine...

Cristi

• 190
« Reply #12 on: May 03, 2011, 15:16:50 PM »
Am fost azi la SMT si mi-aui zis c anu au depistat decat o eroare foarte mica si ca nu ar reusi sa mi le schimbe.Eroarea data de aparatul acele a fost mai mica decat o cezime de milimetru, dar totsui l-am dus in proba si a vazut si tipul de acolo cum se manifesta.Am 11 000 de km cu masina si le-am zis ca nu accept ca la 11 000 de km sa mi se ovalizeze discurile. In fine si in cartea de garantie scrie ca discurile nu sunt incluse. Nu am avut noroc. In cele din urma am sa le schimb cu altele Zimmerman perforate. Sper sa nu mai am probleme pe viitor. Discurile Zimmerman ma costa 400 de lei pe bucata tva inclus iar manopera vine 60 de lei. Am sa va tin la curent sa va zic care sunt diferentele:D
Subaru Forester 2,5xt

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #13 on: May 03, 2011, 15:36:30 PM »
Vezi ca te pacalesc cei de la SMT! La Outback au schimbat pe garantie, dar la Forester nu?

Forester SH SX

Cristi

• 190
« Reply #14 on: May 03, 2011, 18:23:10 PM »
Le-am zis treaba asta si le-am zis ca le pot dovedi, dar mi-au zis ca eroarea ii prea mica si nu cred ca primesc avizul.Oricum aveam in plan sa-i pun niste frane mai bune si niste flanse pentru stabilitate, iar acum ii momentul sa fac schimbarea asta.
Subaru Forester 2,5xt

alias

• 152
« Reply #15 on: May 04, 2011, 12:43:27 PM »
Ia-ti tu discurile pe garantie de la SMT, si pe urma le poti da jos si iti poti pune ce vrei. Pe cele de pe garantie le vinzi, le pastrazi de rezerva...
Nu de alta, dar cu cat vor renunta mai multi sa-si manifeste drepturile cu atat clientii vor fi tratati mai prost.
Subaru Forester 2.0 MY-->08
ex Subaru Impreza 1.5 MY 08-->
ex Subaru Outback 2.5 2005

celalalt

« Reply #16 on: May 04, 2011, 13:47:06 PM »
Ia-ti tu discurile pe garantie de la SMT, si pe urma le poti da jos si iti poti pune ce vrei. Pe cele de pe garantie le vinzi, le pastrazi de rezerva...
Nu de alta, dar cu cat vor renunta mai multi sa-si manifeste drepturile cu atat clientii vor fi tratati mai prost.

Coreeeect.Mie mi-a fost lene sa scriu ieri sincer...

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #17 on: May 04, 2011, 15:12:41 PM »
Ei sunt de vina, ei sa plateasca! Eu nu i-as lasa sa scape...

Forester SH SX

Cristi

• 190
« Reply #18 on: May 04, 2011, 16:10:00 PM »
Am mai fost azi la ei si iar am discutat cu ei dar nimic.Se folosesc de treaba ca in cartea de garantie intra discurile la consumabile.I-am intrebat daca fac diferente intre subaru su outback si dadeau din umeri ca eroarea ii ft mica si pt asa ceva nu primesc accept...numai daca eroarea era mai mare.in fine, nu am vrut sa mai lungesc treaba asta pt ii vedea ca nu erau dispusi sa mi le schimbe pe garantie.Am facut comanda de Zimmerman  perforate si maine mi le si monteaza.Trebuie sa le fac un rodaj? Adica sa merg finut cu ele primele sute de km?
Subaru Forester 2,5xt

stefanbv

• 4253
  • Forester forever
« Reply #19 on: May 04, 2011, 16:20:58 PM »
 :D De rodaj la discurile de frana pana acum nu am auzit!

Forester SH SX