I-am facut zilele astea un calcul TCO si am ajuns pe la 66k oiro adunati pe o perioada de 148 luni (achizitie, consumabile, motorina, reparatii).
Cum vorbeam si la telefon cu tine acum ceva timp, am facut si eu calculul in urma sugestiei primite de la tine, dar fara asigurari, impozite si combustibil.
A rezultat achizitie + ce am facut + ce ii mai trebuie + ce vreau sa ii pun dar nu e necesar = cost de Forester SK aspirat sau Impreza de 1-2 ani, Levorg aspirat de 2-3 ani sau XV aspirat cu putini km dar deja ar avea 4-5 ani. As da mere pe prune, asa ca inteleg ce zici cu "
NU am ce sa iau din seriile noi". Desi nu cred ca bate vreuna din cele enumerate A4 la confort, as castiga niste dotari si oleaca de confort dar as pierde toata dinamica si performanta de la XT.
Singurul lucru pe care nu il pot calcula si aici tu stii cum te-ai descurcat il reprezinta factorul timp. Devine din ce in ce mai anevoios pentru mine sa fac research, sa comand piese din X locuri, sa astept sa vina, sa imi fac timp sa le pun, sa tin masina la vopsit X zile/saptamani etc.
Dar felul in care arata SH-ul tau mai adauga niste greutate la decizia de a pastra XT-ul inca niste ani.
Cu motorul nu iti face griji. Deja e cost marunt la ce ai adunat si daca e sa il schimbi, o sa tina mai mult decat masina.
Sporuri!