Mersi pentru explicatii STI - si eu am observat ceva de genul in ultima perioada, la mine se manifesta asa:
1 ma apropii de semafor, franez in viteza in care sunt
2 cand se apropie RPM-ul de 1000 calc amreajul si scot din viteza continuand franarea
3 inainte sa se opreasca masina pe loc de tot (decuplata fiind cutia de viteze si cu ambreiajul ne-apasat acum) masina tremura usor de tot ca si cand treci peste denivelari din acelea in asfalt
Senzatia nu este de tremurat puternic, se intampla si daca la pasul 3 inca franez sau am piciorul ridicat de pe frana (astept sa se opreasca masina de la sine) deci exclus discuri ovalizate sau ceva de genul.
De mentionat ca la mine am observat fenomenul acesta doar in ultima perioada la 30+ grade celsius.
Multumesc inca o data pentru explicatia fenomenulu imisterios.
woaaa...observ ceva interesant legat de diesel.
Am experimentat to ce se cam spune pe aici referitor la senzatia de "30+ grade", etc.
1. Am si eu senzatia de tremurat dar nu foarte puternic. NU ai cum sa scapi de ea...masina se incalzeste tare si nu-i prea place. Nu ai cum sa o aduci in ciclu de mers ideal constant , maxim 25 grade si un pic de viteza. Cel putin nu in oras.
2. Motorina de la MOL, AGIP, Luck OIL SUCKS!
2.1 Eu merg cu Petrom Extra de ani buni. No problemo!!!
2.2 Merge si OMV extra dar este acelasi drac insa mai scumpa.
2.3 Rompetrom este buna - dar nu-si justifica pretul, cel putin nu pt mine.
3.
RECOMAND dupa maxim 2000 km in Bucuresti o talpa serioasa pe la munte pe un traseu virajat pentru curatare si refacere ciclu consum corect. Altfel va ajunge ca o cale nazala plina de m#%i.
3.1 Recomand schimbarea filtrelor la 5000-5500 de km. Daca nu si cel de polen macar cel de aer. Nu este o avere totusi.
Daca mai imi aduc aminte ceva fac share.