Am Tribeca de 5 luni si a facut in jur de 15k km. O am e un fel de a spune, pentru ca o conduce sotia mea, dar o mai conduc si eu in week-end si seara.
Suntem extrem de multumiti de ea.
- Motorul este intr-adevar silentios si puternic. Oricand, intr-o depasire, te poti baza pe el.
- Directia mie personal mi se pare foarte precisa si raspunde imediat.
- Cutia de viteze are mici probleme cu timpul de raspuns, dar asta numai daca accelerezi foarte puternic.
- Suspensia nu este nici prea moale si nici prea tare, pentru un SUV. Este excelenta mai ales in oras, avand in vedere numarul gropilor existente. Stabilitatea masinii, pentru un centru de greutate ridicat, este foarte buna.
- Spatiul este mai mult decat suficient, atat pentru pasageri cat si pentru bagaje (vorbesc in cunostinta de cauza, sotia mea cand pleaca in concediu pentru o saptamana, ia bagaje pentru ea si fetita de parca are de gand sa se intoarca acasa dupa minim 3 luni si nu va cumpara nimic de unde se va duce
).
- Aptitudinile offroad nu sunt ca ale unui offroad-er pur sange, dar nici nu te lasa prin mocirle de dimensiuni acceptabile sau prin zapada. Stiu foarte bine ce zic, pentru ca am si un Mitsubishi Pajero Sport care a fost bagat prin noroaiele Deltei de cateva ori si a iesit cu succes. Tribeca nu poate face ce face Pajero, dar nici nu a fost asta scopul ei.
- Aspectul ei este demential, atat la interior cat si la exterior, din punctul meu de vedere (s-a mai scris aici ca este o chestiune de gusturi). Ce pot sa spun este ca toti din familie si prietenii au spus ca nu au vazut un SUV mai frumos. Sunt de acord cu ei
.
- Sistemul audio mi se pare bun spre foarte bun.
- Consumul este cam ridicat. Dar depinde acum cu ce compari. Pana la urma este o masina de 2 tone cu un motor de 3 litri, asa ca nu te poti astepta sa ai consumul unui Logan. In oras papa cam 18l/100km si in afara intre 11 si 15l/100km (depinde de cine si cum conduce). Mi se pare un consum mai mult decat acceptabil.
Ce ar fi de adaugat aici este sentimentul de siguranta si de bine pe care il am la volanul acestei masini.
Intr-adevar, valoarea de revanzare a masinii este foarte mica, pentru ca cine vrea un SUV isi ia un X3, un Tuareg sau un Q3. Ca de Subaru nu au auzit multi... Tocmai de aceea, probabil ca Tribeca va ramane in familie pana cand ii vor sari rotile, in cazul in care nu vor veni problemele financiare majore peste noi.
In concluzie, ma felicit in fiecare zi pentru alegerea facuta. Chiar imi place masina asta de mor. Si sotia mea este de acord cu mine (lucru care nu se intampla foarte des). Am cumparat masina pentru sotie, pentru a fi folosita zi de zi, si ca masina de familie pentru week-end. Din punctul meu de vedere, nu puteam sa aleg ceva mai bun!
Sper ca prin vara sa vina si al doilea Subaru in familie.