Voi mai astepta probabil 1 luna (sau mai putin) sa apara noul Outback 2020. Voi merge la reprezentanta si le incerc.
Daca te referi la Outback-ul abia lansat in State ... mai ai de asteptat 1 luna si ... 1 an !
Foresterul 2019 se comercializeaza in America de Nord de mai bine de 1 an, in Europa va ajunge in showroom-uri cel mai devreme in decembrie (desi unii spun ca cel mai probabil va fi ... martie 2020).
In rest, sunt in perfect acord cu cele spuse de kenny !
Am avut Forester SH si am fost cu el in concedii cu doi copii (marisori la vremea aia) si am avut spatiu mai mult decat sufiecient.
Ca si spatiu interior pentru pasageri sta mult mai bine decat alte SUV-uri din clasa lui.
Si de la SH incoace, la fiecare generatie a mai crescut cate putin !
Pe partea de service - preturi sunt absolut normale, nimic de speriat.
De exemplu, in reprezentanta, o revizie la Subaru costa cat una la KIA. Da, pentru anumite repere mai ”ciudate”, se poate sa trebuiasca sa astepti una-doua saptamani in plus - dar nu pentru piesel uzuale.
Din punct de vedere ale sistemelor de siguranta activa si pasiva - este suficient sa te uiti la rezultatele testelor IIHS / EuroNCAP - la primele are constat calificativul ”Top Safety Pick +” iar la EuroNCAP are 5* la toate versiunile.
Eye-Sigth-ul am apucat sa-l testez suficient in ultimele 6 luni si functioneaza ireprosabil ! Chiar merita fiecare cent !
In sfarsit, legat de dilema ta - Forester sau Outback - aici e povestea mai lunga.
Daca ai nevoie de spatiul urias oferit de Outback - alegerea e clara.
La fel, pe partea de confort Outback-ul e clar peste Foresterul actual (SJ). Nu stiu cum e fata de Foresterul nou (SK), ca pe asta nu l-am vazut/pipait/condus.
A nu se intelege ca Foresterul nu ar fi o masina confortabila ! Este !
Dar Outback-ul joaca in alta liga.
Ideal ar fi sa le vezi cu ochii tai pe ambele. Din pacate, noul Forester nu ai unde-l vedea - decat in ipoteza ca ai un drum prin State sau Canada in perioada imediat urmatoare !
PS: Nu-ti fie frica de faptul ca n-ai condus niciodata un SUV - eu am trecut pe Forester de pe un Chevrolet Kalos si un Polo. Adaptarea mi-a luat fix o zi !
Mai greu a fost cand a trebuit sa trec din nou pe masini ”mici” ...