Buna dimineata si bine v-am gasit!Desi va citesc de peste 3 ani,abia acum mi-am facut cont,fiindca sunt oarecum hotarat sa achizitionez un Forester second hand bun.Modelele vizate de mine sunt SG sau SJ,cel SH nu-mi place la interior(optiune personala).Acum,sincer sa va spun,citind ce s-a scris pe forum,vad ca masinile astea nu sunt prea fiabile (pana acum am avut Honda).Cu Honda,n-am avut nici un fel de probleme,am avut Jazz si acum am Accord diesel la care nu vreau sa renunt,insa imi trebuie o masina cu garda la sol mare si 4x4,sa nu mai fiu conditionat de vreme rea,iarna.Cr-V-ul iese din discutie,e o masina mult prea mare pentru nevoile mele (va fi folosit si in oras),chiar daca am doi copii mici.Forester-ul imi pare o masina mai adunata,mai practica.Nu am nevoie sa fac pat in portbagaj,insa pe de alta parte nici nu vreau sa stau prin service o gramada cu tot felul de probleme.Ca motor,m-am orientat spre 2.0 benzina aspirat cutie CVT.La nevoie il voi folosi sa fac naveta Pitesti-Bucuresti pe autostrada.Pana acum,am condus doar un Forester diesel CVT,in drive-test,model SJ si mi-a placut foarte mult,mai putin cutia care e asa si asa fiind CVT,insa as putea sa trec peste aspectul asta.Am mai condus un Impreza ultimul model cu motor 2.0 aspirat si cutie CVT.Mi s-a parut ca trage acceptabil si mariajul cu cutia e un pic mai bun.Cam la asta se rezuma experienta mea cu Subaru,o marca de masina pe care o admir foarte mult de altfel.Ce ma retine in achizitie (care va fi cam intr-un an) sunt tocmai aceste aspecte privind fiabilitatea motoarelor si faptul ca "inghit" o groaza de bani la reparatii,reparatii care le voi face la Autokino,alaturi de revizii.Off-road extrem nu voi face cu ea,voi folosi in mare parte drumuri asfaltate si incazuri exceptionale forestiere.Rezumand masinile astea sunt robuste in adevaratul sens al cuvantului,sau mai bine trec mai departe?Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.P.S.-nu intentionez sa ii adaug instalatie GPL sau sa-i fac alte modificari!