Salutare tuturor.
Doresc cateva sfaturi cu privire la posibil achizitionare a unui Forester 2.0d din 2012.
Acesta este agregatul cu pricina:
https://www.olx.ro/oferta/subaru-forester-2012-ID6Ugz2.htmlde bine:
- masina mi-a lasat o impresie extrem de buna. nu sunt familiarizat cu marca insa mi-a placut caracterul durabil - cel putin la prima vedere - al interiorului, faptul ca vizibilitatea si luminozitatea sunt ft. ok cat si caracteristicile dinamice ale motorului
- km relativ putini si caiet service, totu' facut la subaru in Germania cat si in Romania dupa ce'a fost adusa
cu semne de intrebare:
- mi s-a parut ciudat ca propietarul a cumparat si un kit de ambreiaj (nu l-a instalat) dupa ce'a cumparat masina. am condus putin masina si n-am sesizat probleme la ambreiaj (doar ca e cam tare, insa am inteles ca e normal).
- elefantul din incapere: motorul diesel subaru si problemele cu vilbrochenul care se poate rupe. ce am gasit pana acum:
i).
http://www.subarufanclub.ro/forum/index.php?topic=1472.0 - ar trebui, deci, modelu' in speta sa n-aiba motor cu probleme (?)
ii). nu mai gasesc link, insa citisem un post in care se mentiona ca Subaru poate inlocui motorul daca apar probleme si in limita a 6 ani/200.000km, daca se dovedeste ca toate reviziile si lucrarile de mentenanta au fost facute la reprezentanta.
iii). referitor la mai sus:
Legat de diesel-ul ala, daca are revizii la zi si sigur e MY2011+ (fabricat, nu inmatriculat), poti sa il iei linistit.
Doar verifica-l temeinic la un service Subaru (SMT, AK, etc) sa vezi ce bube apar la prima vedere. Probabil ca vor fi si altele, dar asta e riscul cu orice masina sh.
o sa cer VIN-ul ca sa vad cand e fabricat. sa inteleg, deci, ca daca e fabricat dupa 2011, are un motor ale carui probleme au fost adresate si rezolvate de producator?
Imi cer scuze pentru postul lung. Chiar mi-a placut masina insa vreau sa ma asigur - cat se poate, pt o masina second - ca nu e susceptibila la defectiuni cauzate de defecte de fabricatie.
Merci pt. rabdare si pentru sfaturi!