Neata,
Adi, multumesc pentru informatii. Evident, ca asa cum scriam si in topicul dedicat, orice dyno masoara la roti (ca altfel nu are cum) iar apoi se extrapoleaza valorile (functie de datele introduse de omuletul care manipuleaza aparatul) si se obtin datele pentru motor. Sincer, din turbina aia, ma asteptam sa iasa mai mult (mai ales la 1.4 bar) si sa intre la capacitate maxima sub 3000 rpm, dar nu vreau si nu sunt in masura sa contest munca RC, deci cred ca au facut tot ce s-a putut ca sa iti faca masina asa cum ai vrut......in orice caz, daca ai zambet pe fata in masina, e foarte bine.
Razvan, am intrebat de consum dintr-un singur considerent: unul dintre avantajele promovate de tuneri se refera la scaderea consumului (pentru mers normal, comparativ cu situatia de dinainte resoftare). In cazul meu am zis ca nu s-a intamplat pentru ca romanasii nostri nu stiu sa resofteze subaru automate, mai ales pe cele usdm care au alte specificatii.....de aceea intrebam si eu sa vad daca e adevarat. Legat de consumul subarurilor m-am edificat ca nu sunt masini economice si nu ma mai intreb cat imi consuma...am inceput doar sa memorez statiile de benzina (evident ca mai usor a fost sa le incarc pe gps, sa le am la indemana
). Apropo de asta....noul A classe, AMG A45...consum mediu sub 7 conform Mercedes: Mercedes claims impressive economy of 40.9mpg and CO2 emissions of 161g/km . Masina e la fel de grea ca un sti, putere mai mare, performante mai bune (cel putin pe hartie). Problema mare la subaru e ca ei nu au venit cu motoare noi pe wrx, sti, forester.....sunt aceleasi motoare cu care au luat premii in 2006, pe care imbunatatesc doar electronica si mici chestii......singurul pas inainte e motorul de pe brz, care cand va fi imperecheat cu un turbo, o sa vedem ce iese. Asta e, oricat de multa dragoste e aici pentru subaru, trebuie sa vedem realitatea....piata a avansat, industria auto se adapteaza economiei, iar subaru ramane cu amintirile de pe vremea cand castigau in wrc....sau cine stie, poate ca viitorul miroase a diesel.
Sa aveti o saptamana usoara.