Ma gandeam sa avem un topic si pentru cei care sunt pe aici fani Subaru dar care nu conduc (inca...) un Subaru. Ca doar d-aia e subaru FAN club
.
Sa incep.
Conduc un Renault Megane II.1 1,5dCi, data fabricatiei Februarie 2004. Are momentan la bord aprox. 108.000 km si pot spune ca e o masina buna, corecta. Vorba aia, cat dai, atata face. Ca la majoritatea Renault-urilor, e o masina la care daca ai noroc, e bine. Daca nu...nu. Sunt f multumit de motorul economic si destul de potent pentru capacitatea lui.
Dintre problemele specifice modelului nu m-am confruntat decat cu 2:
- schimbat panglica de airbag-uri din spatele volanului de 2 ori, se rupe in draci prostia si costa o gramada s-o schimbi. O data pe garantie o data din buzunar. Nasol.
- schimbat 2 bucse la motor, probabil ca urmeaza a treia.
Deocamdata m-a ferit <<inserati zeul preferat aici>> de probleme cu turbina, amortizoarele si altele mai costisitoare. Nici greieri nu prea am (incerc sa nu dau un gropi :-D).
Nu i-am facut prea multe modificari pentru ca nu-mi place sa arunc banii pe prostii sau sa ingreunez masina inutil:
- chip-tuning de la OBD Tuning, prin vara lui 2007. De atunci masina a facut cam 40.000 km fara absolut nicio problema. Cresterea de putere e undeva la ~20 cp si la cuplu de ~50Nm. Nimic spectaculos dar te ajuta intr-o depasire mai la limita.
- i-am pus un CD Mp3-player Pioneer DEH-4000UB pt ca din fabrica aveam doar radio/cd-player, fara Mp3, fara mufa USB. Asta se intampla in vremea cand voiam sa investesc in sunet, bine ca m-am oprit la timp. Multumit si de asta, a schimbat cu mult calitatea si puterea sunetului in masina, chiar daca am pierdut capacitatea de a-l controla de la volan (aprox 2 mil m-ar fi costat sa fac si legatura asta, in conditiile in care am dat vreo 3,5 mil pe cd-player. Thanks but no thanks).
Momentan in plan nu sunt alte modificari. Am cochetat la un moment dat cu ideea de a schimba parti din suspensie care s-o coboare si sa nu mai fie atat de barca pe curbe (ori amortizoare + arcuri, ori doar arcuri sport) dar vazand starea drumurilor de la noi in ultimul timp, m-am potolit. Mai ales ca mai am si obiceiul sa ma bag in teren accidentat (in limita posibilitatilor tehnice, evident
) asa cum se va vedea si mai jos.
Destula vorbararie. Atasez 2 poze si va las si pe voi sa va prezentati masinile.