Ulei transmisie forester 2.5xt automat
Subaru club Romania

« on: July 07, 2011, 21:49:13 PM »
ce ulei imi recomandati?

celalalt

Răspuns: Ulei transmisie forester 2.5xt automat
« Reply #1 on: July 08, 2011, 00:40:05 AM »
Nu scrie in carte?Parca e dextron 2?Sper sa nu vb aiurea?

« Reply #2 on: July 08, 2011, 08:15:23 AM »
In carte spune ulei original Subaru sau castrol transmax j,pe original nu gasesc nimic,iar castrol transmax j nu are nimeni, cei de la Radacini folosesc motul dexron 3, dar pe site-ul motul nu apare nimic pt transmisie,iar dexron 3 apare la servodirectie

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
  • Life is too short to drive a boring car!
Rspuns: Ulei transmisie forester 2.5xt automat
« Reply #3 on: July 08, 2011, 10:09:02 AM »
Da-le un mail celor de la motul si celor de la nafitehnic (office@nafitehnic.ro) Eu asa am facut mereu si am ales pretul cel mai bun. Uneori cei de la motul au pretul mai bun, alte ori cei de la nafi au pretul mai bun.

Bafta!

celalalt

« Reply #4 on: July 08, 2011, 10:24:56 AM »
Nu gasesc cartea masinii,ca stiu ca am citit cand am luat-o,si despre cutia automata.Stiu sigur ca scria despre dextron 2 sau 3 si ca nu e recomandat sa pui altceva decat cel specificat decat in caz de urgenta.Oricum e acelasi ulei ca la servo.Mare grija la ce ulei pui in cutie,pentru ca eu asa am stricat automata de la impreza.Caut cartea masinii si iti spun.Suna la SMT totusi pentru ca nu e o chestie banala cutia automata de subaru.
Spor

« Reply #5 on: July 08, 2011, 12:19:58 PM »
Am gasit la subarumotors ulei ATF original subaru 475 ron fara tva bidonul de 4 litri(se vinde numai la bidon de 4l),luni ma duc sa iau 3 bidoane de ulei,daca vrea cineva 2 litri sa lase un semn

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
  • Life is too short to drive a boring car!
Rspuns: Ulei transmisie forester 2.5xt automat
« Reply #6 on: July 08, 2011, 12:25:23 PM »
scump! scump! scump! scump!

celalalt

« Reply #7 on: July 08, 2011, 13:37:09 PM »
zic sa il pastrezi.Din cate stiu uleiul la automata se mai arde.Mai trebuie completat la o anumita perioada.Dar sincer nu stiam ca intra 10 l.

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #8 on: March 06, 2013, 12:41:24 PM »
Ati mai gasit ulei original pe undeva ?
La noi nu prea mai are nimeni nici unul dintre urmatoarele uleiuri: Pennzoil ATF-J, Castrol Transmax J, Idemitsu ATF-HP.
Motul nu recomanda nici unul dintre uleiurile lor pentru cutiile noastre, chiar daca serviceurile il recomanda.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

concrion

« Reply #9 on: March 08, 2013, 16:16:49 PM »
Salut,
Dupa cum am scris si aici: http://www.subarufanclub.ro/forum/index.php?topic=1524.0 uleiurile originale de la Subaru pot sau nu pot fi ceea ce e bun pentru masina ta. In alta ordine de idei, poti pune modul atf, intrucat conform specificatiilor sale el satisface normele subaru.
Eu recomand redline/amsoil. Daca vrei detalii de unde poti lua, iti dau datele de contact.
Seara buna

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #10 on: March 08, 2013, 17:30:59 PM »
Salut,
Dupa cum am scris si aici: http://www.subarufanclub.ro/forum/index.php?topic=1524.0 uleiurile originale de la Subaru pot sau nu pot fi ceea ce e bun pentru masina ta. In alta ordine de idei, poti pune modul atf, intrucat conform specificatiilor sale el satisface normele subaru.
Eu recomand redline/amsoil. Daca vrei detalii de unde poti lua, iti dau datele de contact.
Seara buna

Am dubii mari in legatura cu Motul atat timp cat nici firma producatoare nu il recomanda pentru cutia de Subaru.
Trimite-mi, te rog, datele de contact pentru amsoil.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

concrion

« Reply #11 on: March 08, 2013, 22:49:15 PM »
salut
teoretic, importator oficial amsoil sunt cei de la exelixis http://www.exelixis.ro/
recomand sa ceri oferte aici https://syntheticoil-europe.eu/
si aici http://www.ulei-sua.com/producatori/
de la primii doi am cumparat si sunt ok, insa vezi care iti fac oferta mai buna
de la ultimul doar am cerut oferta...acum mai bine de 1 an.
vezi ca au o gama larga de uleiuri....plus alte produse interesante....ca acesta spre exemplu: http://syntheticoil-europe.eu/additives-maintenance/76-amsoil-octane-booster-dominator.html. la mine e singurul care a functionat....am pus o sticla la un rezervor de benzina 95 si am ramas masca...masina parca avea benzina de curse, si la acceleratii brutale facea overboost si imi dadea harta peste cap (urmare: safe mode.....apoi oprit, reincarcat harta, intrat pe autostrada, accelerat....bummm.....acelasi lucru). nu stiu ce e in dracovenia aia de substanta, nu ii fac reclama, dar din ce am folosit in ultimii ani, e singurul care chiar face ceva.
seara buna

celalalt

« Reply #12 on: March 08, 2013, 22:52:52 PM »
Eu mi am schimbat uleiul la un tip prin Jilava.Cica i renumit la cutii automate.Cartof ar fi porecla lui si Florin numele... ;D.Si nu ar fi rau sa ii suni si pe domnii care s aici pe forum...cutiiautomate.ro parca....

« Reply #13 on: March 09, 2013, 12:31:46 PM »
La SMT, asta vara, mi-au pus Subaru Gear Oil 75/90 for LSD-MSU0597 (3 litri, 76 RON /litru fara TVA) si Ulei ATF K0410Y0700- ATF 320 DEXTRON III (1 litru 72 RON fara TVA)

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #14 on: March 09, 2013, 15:55:29 PM »
Din ce vad eu nici unul dintre aceste uleiuri nu este dintre cele recomandate de producator.
Si pe forumurile americane se plang subaristii de aceasta problema.
Singura varianta pe care au gasit-o este canalul oficial cu ulei ATF-HP. Pretul lor este mic, in jur de 9$/qt (0.94l).

Nu contest priceperea celor specilizati pe cutii automate insa nici ei nu au uleiurile originale. Meseriasii romani au prostul obicei de a trece peste recomandarile producatorilor motivand ca "stiu ei" din experienta.
Stiutul asta este cam scump pentru utilizatorul final.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

celalalt

« Reply #15 on: March 09, 2013, 16:04:19 PM »
Cutia mea are 260.000 de km.Si 30.000  i am facut eu.Si inca merge bine.O sa il caut pe don Cartof sa il intreb.El aduce un ulei din state.

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #16 on: March 09, 2013, 16:43:06 PM »
Cutia mea are 260.000 de km.Si 30.000  i am facut eu.Si inca merge bine.O sa il caut pe don Cartof sa il intreb.El aduce un ulei din state.

Daca gasesti vreunul dintre cele recomandate de producator, te rog, da-mi de veste.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

concrion

« Reply #17 on: March 09, 2013, 16:52:06 PM »
Salut,
La cutiile automate de pe modelul european, in cartea voastra scrie tot subaru atf-hp ?
Va intreb asta intrucat SMT mi-a spus ca in toate cutiile servisate de ei, au pus subaru atf (care e de fapt dexron 3 - am explicat in topicul cu uleiurile problema asta). Daca si la voi in carte scrie ca si la mine, atunci e clar ca undeva e o scapare....In orice caz, eu am de vreo 3000 km redline in cutie....nu pot spune nici ca e mai bun, nici mai prost decat motul atf....o sa spun asta dupa ce mai fac inca un schimb, si trimit la analize pe cel actual.
In orice caz, cutia schimba bine (la talpa a doua schimba la 120-125, a treia la 180-185; la mers normal si apasare usoara sau jucat cu pedala ca sa ii creez confuzie; s-a balbait o singura data pana si-a dat seama ce vreau de la ea).
La final, vreau sa va zic ca atat motul atf, cat si redline sau amsoil indeplinesc standardele subaru atf-hp, ba chiar sunt peste el.
O zi frumoasa

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #18 on: March 09, 2013, 20:23:53 PM »
Prin manualele de service sunt recomandate uleiurile mai sus mentionate.
Cutia schimba foarte bine cu Motul dar subaristii americani spun ca varianta cea mai buna este Subaru ATF-HP (chiar daca este mai slab decat Motul sau cele mentionate de tine).
Un amic imi gasise in SUA ulei ATF-HP la butoaie metalice. Nu cred ca are rost sa cumpa un butoi pentru o masina care o sa mai stea la mine cel mult un an.
O sa mearga la reprezentanta Subaru sa vada daca gaseste bidoane mici, de plastic la vanzare.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.