Tocmai mi-am luat jante de 15 si anvelope Continental TS830 pe 195/65/15. M-am gandit ca iarna oricum cu cat sunt mai mici cu atat mai bine, pacat ca nu se fabrica ts830 si pe 195/70/15 sau 195/75/15 ca leas fi luat pe alea.
In esenta, ptr iarna va trebuie cauciucuri cat mai inguste, de preferat cu talon cat mai mare (si din ratiuni de cost cu janta cat mai mica).
Momentan cele mai bune cauciucuri de iarna sunt:
- dunlop sp wintersport 4d (si 3d sunt super)
- continental ts 850 sau 830
- goodyear ultragrip 8 sau 7+
O varianta buna dar nu chiar la acelasi nivel cu cele mentionate mai sus sunt si michelin alpin a4.
Iar restul sunt restul. Informatiile sunt testate pe diverse site-uri dar imi permit sa dau un exemplu:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/WinterContact-TS830_3.htmRecomandarea mea e sa faceti si voi un research si sa nu va zgarciti sa va luati chinezarii. Chinezariile sunt bune doar in zapada afanata adanca daca au un profil agresiv de zapada, altfel... iesiti la sanius cu ele.
Din nou recomand anvelope cat mai inguste cu talon cat mai mare si janta cat mai mica daca vreti super performante pe zapada.
Ah, era sa uit. Pentru numele lui dumnezeu ca tot am vazut asta in bucuresti, nu mai circulati cu cauciucurile de iarna, vara, le faceti praf in 2 ierni. Cacuciucurile de iarna fiind dintr-un compus mult mai moale se consuma ca naiba la 20+ grade ca sa nu spun de vara. Folositile Noiembrie - Martie si atat!
Hope I helped!