azi am fost sa caut ulei pt. supercharger, am zis sa cumpar din Cluj sa nu mai iau/stau de pe net ....
prima data am fost la reprez. BMW/Mini (au supercharger/compresor Eaton pe Mini Cooper S ceva generatie) -> deci le-am cerut ulei de compressor/supercharger
cel de la piese mi-a zis ca nu stie ce este ala / ei nu au asa ceva - nici ulei nici compressor pe masini
... eventual compresor de clima
i-am aratat poze cu motorul/compresorul de Mini etc ... nu si nu .. ei nu au asa ceva pe masinile lor ... deci la revedere drum bun
m-am dus apoi la VW/Audi (au compresoare pe S4, RS4 etc ...) -> cerut ulei de compresor - primit raspuns ca ei pun ulei de motor 5W30 cu norma VW nu stiu de care (nu conteaza ca uleiul de SC este un soi de ulei sintetic cu proprietati intre cel de motor si cel de cutie) ... deci la revedere drum bun din nou (dar macar stiau ce-i ala compressor)
next am fost la Mercedes (compresoare Eaton pe SLK si altele) - cerut ulei de compresor , acelasi raspuns: ce-i ala ? nu exista , nu avem
am insistat si l-au chemat pe ceva mare mecanic care mi-a zis ca el a schimbat zeci de compresoare si compresoarele lor nu au ulei
i-am cautat/aratat poze cu compresor de Mercedes/pe unde se scoate /cum se schimba uleiul -> mi-a zis ca el nu a facut asa ceva niciodata .... deci la revedere drum bun si aici ...
si m-am calmat .. imi iau ulei de pe net ...
PS: citisem pe undeva prin Romania ca compresoarele de Mercedes sunt stricacioase ... oare de ce ? pentru ca reprezentata stie/are tot ce trebuie pentru masina ta
PS2: sincer ... m-am speriat