blocat etrier fata stanga
Subaru club Romania

cctin

« on: June 16, 2013, 19:39:25 PM »
Salut tuturor . Am un  forester sg 2.0 xt 2003 . Cand e cald afara mi se blocheaza in special etrierul stanga fata de nu mai pot misca masina din loc. Am schimbat placute frana , lichid de frana - am pus dot 4 pt ca asa mi-au spus cei de la subaru romania. Nu am rezolvat problema. Se blocheaza mai ales can dau drumul la aerul conditionat ... nu stiu daca are vreo legatura. Azi cand mi s-a blocat din nou pt a 5 oara a venit mecanicul si a vazut ca ramasese presiune pe furtunul cu lichid de frana de la roata fata stanga , dupa care am putut ajunge cu masina acasa . Daca a mai patit cineva asa sau stie care e solutia rog dati-mi un mesaj . Merci.

malakay

• *
  • 4765
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
Răspuns: blocat etrier fata stanga
« Reply #1 on: June 17, 2013, 00:04:46 AM »
te duci frumos la service , le spui sa iti dea jos etrieru si sa ii curete culisele si sa le unga... si job done !
Straights are for fast cars, corners are for fast drivers. - Colin McRae

Mihai.impreza

• 733
  • Subaru impreza 1.6 TS
« Reply #2 on: June 17, 2013, 00:12:58 AM »
mie imi ramane blocat la impreza cand pe stanga cand pe dreapta :))))) dar asa usor..... deci masina cand plec de dimineata la meditatie trage stanga si cand vin la pranz trage dreapta :))) are toane fetita....
« Last Edit: June 17, 2013, 00:32:43 AM by Mihai.impreza »
Nu stii - te invat, nu poti - te ajut, nu vrei - TE OBLIG! :)))

sco

• 736
« Reply #3 on: June 17, 2013, 08:31:43 AM »
La meditatie? Iti duci subieul la meditatie?

cctin

« Reply #4 on: June 17, 2013, 08:58:02 AM »
merci de raspunsuri. toate culisele sunt curatate si unse cu vasilina . problema e ca ramane presiune in instalatia de frana . asociez involuntar cu faptul ca dau drumul la aerul conditionat si e cald afara . o fi de la ambreiaj care e cuplat cu frana sa nu plece masina in jos in rampa?. mai vreau sugestii.

celalalt

« Reply #5 on: June 17, 2013, 10:19:06 AM »
S ar putea sa fie hill holderul blocat in vreun fel.Treci pe la un service care stie cu ce se mananca sistemul si poate trebuie reglat.Din cate stiu este un mecanism situat oarecum langa pompa de  ambreiaj.
LE. si din ce stiu hill holder blocheaza doar o roata pe fata si una pe spate in diagonala.Dar nu are legatura cu AC sau altceva.

cctin

« Reply #6 on: June 18, 2013, 15:11:27 PM »
salut. intradevar hill holderul ramane blocat dati mi un sfat unde sa merg. merci

celalalt

« Reply #7 on: June 18, 2013, 15:56:25 PM »
Stiu ca sistemul e simplu.O bila intr o pompa adiacenta celei de frana care in momentul cand masina e la vale inchide traseul tinand frana blocata.Dar in momentul in care decuplezi complet ambreiajul ar trebui sa elibere si aceasta pompa.Poti verifica daca face toata cursa.Roaga pe cineva sa ti faca pedale la ambreiaj si te uiti in compartimentul motor la parghia pe care o actioneaza.Ar trebui sa o vezi din parte stanga fata a masinii undeva sub pompa de frana.E un cablu care misca o parghie.E posibil ca acolo sa se fi  inbacsit ceva si nu mai elibereaza tot timpul.

Foreste

• *
  • 1937
  • Apă, paie și bătaie ...
    • Blogu' lu' Foreste
« Reply #8 on: June 18, 2013, 16:13:18 PM »
[...] sistemul e simplu. [...]
.. ne spui de unde esti si iti zicem unde ai putea sa te duci la un service in zona!
Forester 2.0 XT MY2017 - Black Betty (bam-ba-lam!)
Forester Diesel MY2011 - Foreste  |  Blogu' lu' Foreste