Planetare Subaru Impreza 1996
Subaru club Romania

« on: June 26, 2013, 22:15:10 PM »
Salutare tuturor! Am o mare dilema in legatura cu planetarele de pa masina mea. De curand am schimbat cutia originala din 1996 de pe masina cu una  din 1998. Cutia s-a potrivit de minune in toate privintele. Numai ca atunci cand a venit vorba de montat planetarele, acestea nu s-au potrivit. Planetarele originale se cuplau la cutie prin partile acelea dintate care ies din cutie si cu un stift sau cum se mai numeste... La cutia actuala insa, planetarele trebuie sa aibe ele o parte dintata care intra in cutie cativa centimetri, deci similara cu partea care se cupleaza la roti. Incerc sa gasesc acest tip de planetare si nu reusesc. Sper sa fie cineva in masura sa ma ajute cu problema mea. Multumesc!!!
In poza atasata se poate vedea cum ar trebui sa arate cupla planetarei si cutia de viteze mai précis locasul de cuplare cu planetara.

[attachment deleted by admin]

malakay

• *
  • 4765
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
Răspuns: Planetare Subaru Impreza 1996
« Reply #1 on: June 26, 2013, 22:30:16 PM »
ce cutie este ? auto/manuala    motor  turbo/n.a
Straights are for fast cars, corners are for fast drivers. - Colin McRae

« Reply #2 on: June 26, 2013, 22:38:55 PM »
Masina este Impreza  GL Wagon non turbo, cutie automata an 1996 iar cutia care este acum pe masina este de pe Subaru  1998 Auto  cod TZ102ZR5AA

« Reply #3 on: June 27, 2013, 20:05:07 PM »
Am observant ca locasul de cuplare seamana cu cel de la cutia de Forester. Este posibil sa se potriveasca la Impreza planetare de Forester?

celalalt

« Reply #4 on: June 27, 2013, 20:28:39 PM »
Se potrivesc.La baza e aceeasi masina.

« Reply #5 on: June 27, 2013, 21:07:08 PM »
Multumesc de raspuns! Poate cineva sa-mi spuna unde as putea gasi planetarele astea in tara? Un nr. de tel unde as putea suna? Stau cu masina in service de o luna din cauza asta.  Multumesc!

« Reply #6 on: July 14, 2013, 15:24:57 PM »
Salutari tuturor!!! Pana la urma am rezolvat cu planetarele. Am luat unele de Subaru Forester care s-au potrivit fara probleme. Acum a intervenit alta problema. Dupa ce am schimbat cutia si planetarele care s-au potrivit perfect, masina nu recunoaste cutia si se comporta ca si cum cutia ar lipsi de pe ea. Dupa cum am aflat ulterior, trebuie resetat calculatorul pentru a recunoaste cutia actuala, iar mecanicul care a efectuat aceasta operatiune a spus ba ca nu are tester potrivit pentru asta, ba ca nu se potrivesc mufele  de cuplare la tester, etc... As dori un sfat care sa ma ajute sa remedies aceasta problema. Cutia automata de pe Impreza este controlata electronic dupa cum stiu si este normal ca sa nu fie recunoscuta de calculator atunci cand este inlocuita. Este exact ceea ce se intampla cu un PC caruia I-ai schimbat oarece componente si cere un restart de sistem pentru a le recunoaste pe cele noi. Pur si simplu nu mai stiu ce sa fac, dar nici nu renunt, pentru ca indragesc prea mult aceasta masina. Daca cineva stie ca scanner anume este potrivit pentru un Impreza din 19996, rog sa raspunda acestui mesaj. Stima!!!

malakay

• *
  • 4765
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
« Reply #7 on: July 14, 2013, 16:20:34 PM »
ai check engine aprins ?
uite aici un link cum sa citesti codurile si cum sa resetezi ecu si ce inseamna fiecare cod ...
http://legacycentral.org/library/literature/codes.htm
daca nu reusesti da-mi un pm si incerc sa te ajut pas cu pas...
p.s deschide un topic cu masina ta si discutam acolo mult mai usor + ca vrem sa vedem si noi masina  ;D
Straights are for fast cars, corners are for fast drivers. - Colin McRae

« Reply #8 on: July 15, 2013, 23:27:52 PM »
Am citit pe forumul din UK despre un procedeu cam ciudat legat de resetarea ECU. Oricat de ciudat pare, l-am transmis mecanicului meu dar nu a avut success. Era ceva in legatura cu inlaturarea bornei negative de la baterie, calcarea succesiva a franei si eventual asteptat cca 45 min. si apoi conectat iarasi borna bateriei si... job done. SE pare ca nu are effect la masina mea...traiesc intr-un oras prea mic si se pare ca nu voi rezolva problema mea atat de curand. Mie unul m-i se pare totusi  exagerat faptul ca nu se poate gasi un scanner care poate rezolva problema mea printr-un singur click in mai putin de doua minuta. Se pare ca totusi viata bate filmul... Toate cele bune tuturor!!!!!

celalalt

« Reply #9 on: July 16, 2013, 08:09:42 AM »
Pentru modelele vechi nu gasesti la nimeni scan.Subaru nu prea are cultura in Ro.