Eu nu mi-am spalat niciodata motorul cu apa in abundenta. Am preferat sa folosesc o carpa umeda cu detergent si am sters tot ce am putut, evitand cablurile electrice, sigurantele etc. Singura problema este ca dureaza mai mult ca la spalatorie (maxim o ora) si ca rezultatul nu este mereu acelasi (din cauza spatiului nu poti sterge chiar toate componentele). Aceasta este varianta 100% sigura.
Daca ai o curte si iti place sa te murdaresti pe maini ai nevoie de o galeata, un detergent de vase, o carpa/prosop si silicon pentru luciul plasticelor.
PS: poti folosi manusi daca tii la manichiura
Varianta a doua este sa o duci la o spalatorie specializata unde neaparat trebuie sa te asiguri ca sunt acoperite calculatorul (o placa de metal argintie), cutia cu sigurante, alte sigurante/componente ce ar putea duce la un scurt-circuit. In 20 de minute ai motorul ca nou in acest fel. Pretul nu este exorbitant. Cam cat o spalare normala a exteriorului (depinde de spalatorie). Nu ar trebui sa depaseasca 100 lei. Este bine sa racesti motorul inainte de spalare si nu este recomandat sa pleci imediat cu el ud. Indicat este sa astepti cu capota deschisa 10-20 minute (tinand cont de vremea caniculara, ar trebui sa se usuce in acest timp).