Mi s-a întâmplat iar. Eu merg lejer, în treaba mea, 120-150, și mă depășesc TDI-uri care după aia îmi încetinesc în bot. Nu o fac brusc, dar nu mă prind de ce se agită să mă întreacă pentru ca apoi să meargă mai încet ca mine.
Eu i-am remarcat demult pe acesti oameni cu probleme de comportament si incerc sa ma feresc de ei. Sunt imprevizibili si pot provoca accidente.
Adevarata lor problema sta in frustrarea referitoare la masini. Probabil ca masina pe care o conduc este cea mai tare pe care au avut-o vreodata, asa ca se considera mari piloti de curse.
Cele mai multe tedeiuri sunt cumparate la mana a doua, cu multi kilometri, de oameni cu venituri mici, care au facut un efort enorm pentru tinichelele din dotare.
In ei urla dorinta de arata lumii cat de tare este masina, cauta sa demonstreze ceva la fiecare drum si isi cauta victime, de obicei masini mai slabe decat ale lor.
Din spate Foresterul nu ii sperie, nu le spune ca este foarte sportiv, asa ca ei considera ca este dreptul lor sa depaseasca si sa incetineasca dupa bunul plac.
Unii dintre acesti giboni au mai iesit prin lume si au mai auzit de benzinare turbo, asa ca se calmeaza dupa ce vad priza de aer de pe capota. Ceilalti au nevoie de o demonstratie de forta, ca priceapa ca masina ta este altceva.
Trebuie sa fii foarte atent cand ii ai in preajma si mai ales cand isi forteaza la limita ascutitorile cu "cuplu mare". Orice mucos stie ca masina lui diesel are cuplu mare si ca bate benzinarele, asa ca se angajeaza in manevre riscante si poate intra peste tine atunci cand i se termina rahatul lui de cuplu.
Am o lista cu multe modele de masini conduse de frustrati dar nu o scriu pentru ca se simt atacati unii colegi de forum.