Probleme autoreglare faruri
Subaru club Romania

« on: February 10, 2015, 11:24:49 AM »
Bună,

Am un Forester SH cu faruri cu autoreglare. Se pare că sunt blocate pe poziția de încărcare maximă,  farul stâng luminează doar vreo 10m în fața mașinii. A mai avut cineva problema asta? Aveți idee dacă se pot regla manual de undeva?

BOXER

• *
  • 2352
  • +
Răspuns: Probleme autoreglare faruri
« Reply #1 on: February 10, 2015, 12:08:32 PM »
Senzorii sunt si pe puntea fata si pe spate.
Se strica articulatia bieletei si se schimba intregul ansamblu, chiar daca potentiometrul este bun.

Manual se regleaza de sub masina, se blocheaza potentiometrul pe o anumita pozitie - cu sarma.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

Axu

• 168
  • My09 Forester Diesel
« Reply #2 on: February 10, 2015, 13:02:05 PM »
Am un PDF cu ceea ce se cheama "Auto Headlight Beam Leveler System". Adica este schema electrica pentru cabluri dar cel mai important, are procedura de initializare si reizinitializare a sistemului de reglare al farurilor. Eu am folosit-o de mai multe ori pentru ca nici la mine senzorul nu este in cea mai buna stare si tot da erori, iar in momentul in care iti mai pica si tija, farurile raman in pozitia respectiva, la tine probabil a fost incarcata masina. Pe ultima pagina a documentului sunt specificate operatiunile care trebuie facute ca sa revina la pozitia 0. Uite aici: https://www.dropbox.com/s/1hvcnal8eghj6iu/G8150BEV11_620.pdf
Ceva nu e bine oricum!

Forester

• 3118
  • The other right!
« Reply #3 on: February 10, 2015, 16:17:39 PM »
La mine, la SG, s-a rupt bratul bieletei, cel care era sudat de punte!  ???
Asa ca am indreptat bratul bieletei, am pus la loc sistemul si i-am f*tut juma de rola de scoci d-ala negru, electric, care se si intinde. La vizita ulterioara la service s-au mirat cat de tzapan sta bratul ala, zici ca e sudat. De atunci a trecut mai bine de juma de an si totul pare in regula cu farurile!  ;D ;D
Ford Kuga FHEV AWD ST-Line X 2024
Ex Forester SG 2.5XT 2006
Ex Forester SG 2.0x 2008

« Reply #4 on: February 10, 2015, 21:38:18 PM »
Mulțumesc de sugestii! Am încercat faza cu re inițializarea dar nu a avut nici un efect, tot vreo 15m în față luminează farul stâng.  Am să o duc la service să văd dacă pot să îl blocheze într o poziție mai normală.

marr

• 2255
« Reply #5 on: February 11, 2015, 12:50:46 PM »
Senzorii sunt si pe puntea fata si pe spate.
Se strica articulatia bieletei si se schimba intregul ansamblu, chiar daca potentiometrul este bun.

....

Are dreptate Wrangler !
Eu le stiu, ca mi s-au f.tut ambele si amandoua !

Au o porcarie aia de articulatie ce, in timp, din cauza mizeriei, se gripeaza si blocheaza.
La prima incarcare mai serioasa a masinii, se rupe ceva pe-acolo ( de obicei unul dintre brate).
Daca nu sufera vre-un astfel de "soc" faruile raman in pozitia reglata "optim" pana la decesul masinii !

Si da ! Sunt scumpe ca porcul !
In jur de 1200-1500 lei o porcarie de senzor de-ala.
Pe fata l-am schimbat.
Pe spate inca NU.
Din doua motive:
1. Nu am gasit atunci cand ma interesa.
2. Acum, nu ma intereseaza ! Farurile bat acolo unde trebuie.
Probabil ca daca as incarca-o vreodata de sa ajunga cu fundul pe pamant, as fi pe post de proiectoare antiaeriene - dar asta nu se va intampla intr-un viitor previzibil ....
ex - Forester Boxer Diesel - MY2008
ex - XV Boxer Diesel - MY2016
ex - Impreza 2.0i CVT - MY2016
XV 2.0i CVT - MY2018
Forester e-Boxer MY2020

« Reply #6 on: February 15, 2015, 22:08:07 PM »
Am fost in service Coasta de est cu problema asta. Au verificat partea mecanica de pe bratul din spate si totul era in regula, bieleta, articulatia se miscau normal. Dl. de acolo a verificat si potentiometrul dar nu si-a dat seama daca reactioneaza corect, zicea ca modul in care trebuie sa reactioneze depinde de tipul lui - daca e cu magnet sau nu. Stie cineva cum merge sau cum poate fi verificat?

Dl. zicea ca e putin probabil sa fie defectiunea in partea circuitului dintre potentiometru si faruri, pentru ca de la potentiometru se desparte in doua si ar fi putin probabil sa fie ambele stricate simultan.

Pana una-alta, mi-a reglat farurile manual, acum nu se mai autoregleaza in functie de incarcare dar macar pot sa conduc noaptea, inainte vedeam la 10m in fata masinii.

« Reply #7 on: March 01, 2015, 21:09:45 PM »
Salut, sper ca nu deranjez ca postez tot aici, dar pare sa am aceeasi problema:Tot forester sh, faruri xenon cu autoreglare,  mai exact, azi la un drum mai lung s-a aprins in bord lampa(martorul) pentru autoreglare faruri , Initial a ainceput sa se aprinda si sa se stinga la cateva minute, iar dupa aprox o ora de mers a ramas aprinsa incontinuu. Farurrile par ca bat putin  mai jos, dar nu sunt ferm convins. Tot odata am observat ca becul pozitie fata dreapta nu se mai aprinde. Credeti ca este aceasi situatie cu a colegului de mai sus sau poate fi aprinsa lampa din bord datorita beculyui de pozitie care nu mai finctioneaza?
Multumesc mult.
daca considerati necesaar se poate/pot muta subiectul  intr-un topic nou
Forester SH 2.0 benzina

« Reply #8 on: March 05, 2015, 22:55:29 PM »
nu are nici o legatura cu becul. Ma gandeam ca, cine stie, au pus un senzor mai "destept " care sa-ti arate o defectiune la sistemul de lumini, dar se pare ca am aceeasi problema ridicata in acest topic: o defectiune la acel"cantar"/sistem de autoreglare: farurile au rarmas blocate si bat  in jos la aprox 10 m,
Sper sa reusesc sa o rezolv cumva  fara sa inlocuiesc intreg  sistemul ...
Forester SH 2.0 benzina

Axu

• 168
  • My09 Forester Diesel
« Reply #9 on: March 06, 2015, 08:29:11 AM »
@dan dan
Trebuie sa te uiti la putea spate, stanga, este o tija, care cel mai probabil ti-a sarit de pe bila senzorului. In speranta ca nu ai pierdut-o de tot, o pui la loc si apoi mai verifici si pe stanga fata. Dupa ce le-ai pus la loc, poti sa misti putin masina sau sa dai o tura cu ea, apoi faci secventa de initializare si ar trebui sa fie ok. Am uitat sa mentionez ca ar fi bine sa fi pe o suprafata cat mai dreapta.
Ceva nu e bine oricum!

« Reply #10 on: March 07, 2015, 11:29:37 AM »
@Axu,
increc asa, sper sa mearga
multumesc,
Forester SH 2.0 benzina

Axu

• 168
  • My09 Forester Diesel
« Reply #11 on: March 09, 2015, 09:34:45 AM »
Pentru putin. Asteptam rezultatele  ;D
Ceva nu e bine oricum!

RLX

• 140
« Reply #12 on: March 31, 2015, 22:23:33 PM »
Tija reglaj faruri rupta. Vreo parere, un sfat? Este dintr-un aliaj care nu cred ca suporta sudura. Noua costa 1200 ron. Multumesc.

celalalt

« Reply #13 on: March 31, 2015, 23:23:12 PM »
Cauta o bieleta antirului de alt model de masina,care sa corespunda la dimensiuni.

Axu

• 168
  • My09 Forester Diesel
« Reply #14 on: April 01, 2015, 10:24:09 AM »
Cred ca este din aur sau cel putin suflata cu aur la banii astia  ;D.
Acuma serios vorbind, cred ca este pretul pentru tot ansamblul, adica si senzor, altfel nu imi explic.
Ceva nu e bine oricum!

Forester

• 3118
  • The other right!
« Reply #15 on: April 01, 2015, 11:10:09 AM »
La mine s-a rezolvat foarte ieftin. Before and after:

S-a intamplat in august anul trecut. Cand am pus rotile de iarna "lucratura" era bine merci. Cum farurile bat inca bine si am vazut ca auto-reglarea inca functioneaza, presupun ca totul e OK chiar si dupa iarna.
Ex Forester SG 2.0x 2008

RLX

• 140
« Reply #16 on: April 01, 2015, 11:49:08 AM »
La mine este rupta tija. O sa caut o bieleta de la alta marca, insa este foarte mica dimensiunea

Forester

• 3118
  • The other right!
« Reply #17 on: April 17, 2015, 08:34:31 AM »
Am trecut la opinci, deci prilej de constatari dupa 8 luni:

Nu stiu cat o mai tine articulatia aia, nu arata bine deloc...  :-\
« Last Edit: April 06, 2019, 22:06:28 PM by MihaiFlorescu »
Ex Forester SG 2.0x 2008

Răspuns:
« Reply #18 on: April 17, 2015, 09:58:47 AM »
Întrebare: acel potențiometru nu se poate lega la un buton in mașină pentru a putea regla manual farurile?ma gândesc ca ar fi mai ieftin decât sa cumperi brațul ala cu preț de parca ar fi din platina.ar fi si o soluție mai fiabila si presupun ca un electrician\electronist ar putea face treaba asta la o fracțiune din prețul brațului.
Sincer eu prefer soluția manuala.in oraș pe străzi luminate bine eu las farurile cat mai jos, nu vad rostul sa il orbesc pe 'colegul' care vine spre mine.

« Reply #19 on: April 21, 2015, 11:20:35 AM »
la mine nu era rupt, nu stiu ce a a vut. L-am mai curatat, am mai strans putin piulita si vad ca s-a stins martorul din bord. Totusi, parca farurile nu bat chiar ok, am sa fac si secventa de initializare...si o verificare
multam  Axu
Forester SH 2.0 benzina