Si inca o noua experienta incheiata cu succes ieri cand am scos masina pe camp (a se citi "baie de noroi"), doar asa, de fun intrucat, citind experientele colegilor de forum am constatat ca eu zac letargic intr-o racla de nuiele, cu o multitudine de electrozi pe "ambele doua" tample si inghit in sec la neputinta-mi de a fi la fel ca voi, mai precis de a-i da frau liber masinii ca sa se exprime plenar intr-un cadru festiv si pus la dispozitie, gratuit, de Mama Natura.
Am inchis muzica si am ascultat armonia pistoanelor care intr-o simfonie incarcata de forta rasunau rascolitor pentru a-mi impresiona egoul smerit.
Sotia m-a insotit impreuna cu masina noastra preparata pentru vanatoare (un Jimny "incaltat" cu pneuri profil Simex, scut din otel, inaltata si prin schimbarea amortizoarelor etc.) doar pentru a ma scoate dintr-o situatie mai putin placuta.
Rezultatul, un regal de noroi pe amundoua masinile, provocari multiple prin sleauri, am evitat locurile in care puteam ramane suspendati asa ca am intrat cu precautie pe culturile de ciulini si araturi adanci de toamna din care am iesit victoriosi.
In total am parcurs 137 Km pe noroaie apocaliptice si teren desfundat. Ne-a trebuit cate o ora sa spalam noroiul de pe masini iar la Forester am procedat la demontarea celor 4 roti si apoi spalare cu jet pe toate componentele sistemului de tractiune, franare, amortizare si chiar si jantele pe interior.
In fiecare dimineata experimentez la trezire o placere suprema, pe care abia ieri am descoperit-o cu adevarat: placerea de a conduce un Forester XT/CVT. Ma intreb fermecat, ce minuni va mai face aceasta fantastica masina pentru a-mi incarca viata cu beatitudine? Cu fiecare zi trecuta imi este tot mai greu sa inteleg cum am putut trai fara Subaru?
Hiperstezia digestiva care se devora intre S80 (recomandat fortat...) si XT (pe care mi l-am ales) se ilustreaza in plina lumina de incarcatura emotionala ce ma copleseste de fiecare data cand ma sui la bordul alesei mele.
De asemenea, de la epilogul din aprilie, 2013 cand mi-a fost interzis sa mai conduc SH-ul, fiind inlocuit cu S80, precizez ca nu am "divortat" de Forester ca un oarecare proprietar de masina iar vara trecuta m-am "recasatorit" cu SJ in fata voastra, a celor care m-au reprimit cu caldura si entuziasm pe forum.
Acum imi simt sufletul umplut de o frenezie nemasurata caci stiu ca nu se afla pe pamant recipient capabil sa tina elixirurile de pret ale inepuizabilei mele nevoi de ceremonial, de rit si de sacralitate in onoarea marcii Subaru.
A trai inseamna inainte de toate a participa, prilej cu care in dimineata asta mi-am propus sa-mi incant sotia si masina cu un nou drum pe nostalgicul traseu pana la Sinaia, asa doar ca sa fim toti trei impreuna.