Ca un fel de masura de abstinenta de la bicicleta, am spalat-o duminica trecuta de planji de emotie dac-o vezi. Cum strazile Brasovului sunt inca pline de sare (da, retardatii astia au dat cu sare la 2*C in aer si 5-10* la sol), pana nu termin masina, nu mai poftesc bicicleta.
Adaug alte cateva poze la cea de mai sus, sa fie referential cat mai gras. Am rascolit voma aia de feisbuc pana am gasit, se pare ca s-a mutat internetul acolo. Se rezolva cu eutanasie, apocalipsa, darwinism, nu-i bai.
Insa zic, e alta tabla la astia, posibil inconel. E maleabila, e mulata, se intinde si-si pierde textura la sudura.
Insa tot impecabil arata.
Partea generatoare de "nu esti sanatos" e c-am cumparat in ultimele zile 5 (da, CINCI, adica 5.0) aparate de sudura. Si am returnat 4.
Primul era prea puternic, am zis ca "gata, il iau p-ala, e FIX ce trebuie". Dar a fost si mai muci. Asa ca m-am dus la alimentara de la colt sa iau unul, a fost bun. Pana n-a mai fost, etc, samd.
Cinci........
Pana si eu, in ciuda argumentelor subiective de persoana I, sunt cam socat de faza. Crec-asa e cand internetul nu spune intr-o propozitie scurta ce ai de facut.
Ah, azi am cumparat doua.
Dimineata, cu asta incepeam.
Partea de vata din fibra de sticla lipicioasa a fost oarecum abordabila. Doar ca trebuie manusi si obligatoriu masca. Cand esti batut in cap, nu folosesti niciuna dintre cele doo. Remediezi abia dupa ce ti-ai umplut plamanii de ace microscopice.
Urma tabla din inox care, sa fie zis, nu face altceva decat sa tina vata aia locului, sa nu curga pe drum. Dar ce faci cand ai un bosaj EGT in cale? Daca esti la fel de batut in cap, ii dai cu carota. Si iese
doar un mare rebut pentru respectiva bucata de tabla, ca si-asa-i ieftina si e pe toate drumurile.
Ca urmare, recurgi la ambutisare spontana, cu role vechi de distributie si tubulare.
P-undeva m-oftic c-a iesit atat de bine si cu guler gaura aia, ca ce avea sa urmeze...
Si m-am apucat de sudat. S-a strapuns tabla la clestele de masa, am recurs la alta metoda de legatura, infinit mai ok se pare.
Si dupa ce am terminat de sudat (s-o cred eu), doar am constatat ca n-a prins absolut nimic. Asta a fost momentul de infinita deceptie, cand am zis ca recurg la ideea lui WIM, cu pop-nituri.
Taiat a 3-a tabla, degresat, ca am zis ca e contaminata cu aer. Tot nu prindea. Asa ca m-am dus sa cumpar alt aparat, de fapt l-am recumparat pe primul. Asta a prins, dar a perforat toata tabla. Insa am lasat asa, ca oricum aveam sa dublez in zona aia, fiind spre chiulasa.
Doar ca intre timp reusisem sa ma naibii prind care era problema. Era de la mine, nu de la parametrii aia dubiosi de curent electric pe care n-am sa-i inteleg veci. De la mine, insa contraintuitiv maxim, inca-s siderat de nonsensul problemei. Nu zic ce, ca am spus ca de data asta nu vreau.
In pozele cu referentialurile, s-a sudat tabla langa flanse direct pe tevi. Super frumi si superb. Puteam sa fac si eu la fel, dar... Acolo nu e izolare termica practic. Izolarea e facuta de vata, nu de tabla. Iar eu prefer functia intotdeauna.
Asa c-am pus deliberat vata pana la capat, pierzand astfel interfata cu teava, unde as fi putut suda. Alternativa - coliere.
Aveam doua Murray clamps din 2016, comandate gresit. De atunci stateau degeaba. Ocazia perfecta sa fac ceva cu ele, insa zona valurita acoperea traiectoria de cap surub la flansa de jos. Asa c-a fost doar unul, sus, unde-s prezoane. Jos, colier normal. Macar e OEM.
E urat, e atipic, dar functional si n-o sa cada.
Deci in partea de sus, dinspre chiulasa, am pus strat dublu si de vata, si de tabla. Direct contact cu chiulasa. Am prins-o-n suruburi, ca sa se muleze.
Banuiesc ca la final am sa mai castig vreo 0.5mm din garniturile colectorului. Oricum, chiar si cu contact, ce sa pateasca... Cateva cicluri de incalzire-racire, dupa care o sa se roada... era sa zic tabla, dar chiulasa e material mai moale. Isi fac ele loc.
Da, stiu, sunt jdemii de coliere d-alea inguste peste tot. Asa-s eu, protectie la protectie la backup.
Si ca sa fie absolut clar ca nu e deloc lucratura de expo, iata si defecte de tabla perforata.
Imi pasa? Nup, deloc
Urmeaza serparia aia de urmeaza in jos de up pipe. Daca o teava scurta mi-a luat o zi, pai revin in vreo 3 saptamani.