Ieri ma conversam cu Iustin, un coleg de munca foarte istet, care si-a reparat turbina la 1.6 HDI cu putin inaintea mea. Si m-a-ntrebat daca a iesit ok a mea, si i-am povestit ca are jocul radial din ax la fel sau mai mare decat inainte. Si s-a mirat cum de nu o dau inapoi. I-am zis care-i punctul meu de vedere - mi s-a spus ca inainte exista un dezechilibru care acum s-a remediat, ori asta suna oarecum linistitor.
Doar ca astazi, un baiat cu un WRX care astept sa-si faca topic pe forum a ajuns la axul turbinei sale si mi-a zis ca estimeaza un 0.1mm. Si deja n-am mai rezistat, am sunat la firma care mi-a refacut turbina pentru a cere o parere. O parere si atat, ca oricum asa o pun inapoi. Evident ca am fost incurajat sa nu-mi fac niciun fel de problema, s-o pun linistit asa cum este, ca va fi bine. Si am aruncat o intrebare mai directa - kitul de reparatie, a fost original Mitsubishi, sau altceva? Si absolut uimitor, mi s-a raspuns direct si din prima ca-s din China, interlocutorul n-a evitat raspunsul deloc. Totodata a adaugat ca nu sunt disponibile kituri de reparatie producator, ca absolut toate reparatiile, oriunde, se fac cu aceste piese, dar ca exista mai multi producatori si la chinezarii. Logic, eu am in turbina chinezaria a' mai buna
Am intrebat de echilibrare, mi-a spus c-a fost facuta corect. Ce altceva sa zica? In sinea mea insa chiar am o banuiala c-a fost executata bine, pentru ca mi-au fost recomandati de cineva in care am incredere.
In concluzie nu s-a schimbat nimic, nici n-as fi vrut sa se schimbe ceva, eu vreau sa adun masina, nu s-o tin imprastiata. S-a schimbat ceva in linistea mea interioara, acu-s mai linistit, ca am vorbit cu ei.
Am convenit ca daca vor fi probleme sa-i anunt. Am sa-i anunt, nu zic nu, insa nu mai pansez pansamentul, voi lua altceva. Pana atunci, optimist, alta varianta n-am
Nicio veste despre turbo blanket.
Ah, o chestie, daca luati de pe ebay. Ceasurile din Japonia au avut tracking pana in bratele bugetarei de la Posta Vamala, si au ajuns mult prea repede, parca sub o saptamana, iar grosul a fost intre Bucuresti si Brasov. Patura din state a avut tracking vreo 400km pe teritoriul US, dup-aia nimic. A trecut o luna si nu stiu nimic despre ea. Termenul de livrare e depasit, si tot ce pot face e sa ma uit in cutia postala dupa aviz. Un coleg cu ceva experienta in transporturi d-astea ieftine mi-a spus ca am 20% sanse sa se intoarca la expeditor, motivul tinand de dezinteresul celor de la posta noastra. Din nou, optimism cat cuprinde si ture in jurul masinii