Salutare și bine v-am gãsit.
Sunt din Cluj-Napoca și m-am încãlțat recent cu un semi-coteț turbo din 2006. Inițial intenționam sã-l folosesc doar pe post de plimbat my bitches (2 x cãțele) la pãdure, dar fir-ar sã fie, a început sã-mi placã cum funcționeazã și parcã aș investi ceva fonduri în el ca sã-l pun nițel la punct.
Proprietarul anterior nu și-a chiar bãtut joc de mașinã (fapt confirmat de reprezentanțã), dar nici într-o stare foarte bunã nu e. Estetic e crestatã, înfundatã și julitã peste tot, o retrovizoare spartã, panorama crãpatã, ruginã la aripile spate și la multele ciupituri de pietre (sper cã au fost pietre), contra-aripa dreapta fațã (sper cã așa îi spune, e din plastic) e spartã cu bucãți lipsã, etc. Colacul peste proverbiala pupãzã: la 220k km încã nu s-a intervenit la motor și ããã.... semnele de garniturã arsã cam zbiarã. Antigel dubios, ulei Ravenol de câteva schimburi încoace. Deci mã paște un rebuild. Poate rebuild e mult spus. Dar ceva tot mã paște. A, și are piele înãuntru. Yay?
Bineînțeles nu se putea topic nou fãrã întrebãrile retardate de începãtor (e primul meu Subaru, dar nu primul motor mediu. Dar e primul boxer. Și prima japonezã. Ați prins ideea.)
1. Becuri arse într-o veselie. Bord, plafonierã, stopuri, etc. E normal, sau sã mã îngrijorez și în privința asta?
2. Oare de unde pot achiziționa o nucã de schimbãtor nouã, elegantã, piele, b0$$? Sau sã o recondiționez pe aceasta?
3. Volanul (MOMO) se poate recondiționa?
4. Are ezitãri pânã la 3000 de turații. Destul de nasoale. Pot sã-mi bag eu mânuțele de IT-ist sã curãț clapete și debitmetre, schimbat bujii, etc. sau sã mã duc la specialiști? Menționez cã am schimbat singur becurile în bord, fãrã sã stric ceva, ceea ce pentru mine a fost un succes rãsunãtor.
5. Dacã tot vorbim de bujii (merci cã ați deschis subiectul), de care? Denso, NGK, orighinale? Am înțeles cã Al Padrino e pont.
6. Bateria e leșinatã și trebuie schimbatã. Voi ce folosiți? M-aș uita la ceva mai de calitate, cã Varte și de-astea am mâncat pe pâine într-o vreme și sincer nu mi-a plãcut, rãmân între dinți.
7. Reglajul de intensitate a luminozitãții becurilor din bord funcționeazã doar pe ceasuri. Alea care aratã ora și unul dintre ele și temperatura. E feature sau bug? Manualul nu zice.
Ar mai fi câteva de întrebat dar nu mi le amintesc acum. Apreciez sfaturile voastre suplimentare. Mã vor ajuta sã nu închei prematur flirtul cu Subaru.
Bineînțeles, îmi cer scuze cã nu am gãsit rãspunsurile la întrebãrile de mai sus, deși am folosit search-ul. Promit.
Mulțumesc.
P.S. Nu pun poze, cã mi-e rușine. Deocamdatã.